Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (1041)

Strážci Galaxie (2014) - film

rudolf73 starstarstarstarstar

Mam rad sci fi a moc se mi to libilo je tam vše co ma byt sranda,emoce,akce,atd.nemam na ten film nic je super.

Čas publikace: 30.12.2017 10:45

Rychle a zběsile 8 (2017) - film

rudolf73 starstarstarstarstar

asi nejlepší dil je tam emoce drama no prostě vše co chlap chce vidět, a vynikající Charlize Theronová .

Čas publikace: 29.12.2017 23:46

Chalupáři (1975) - seriál

rudolf73 starstarstarstarstar

Prvni česky serial ktery se mi libí,ostatni jsou nanic u toho se zasměju jen škoda že už nedelaji takove serialy.

Čas publikace: 29.12.2017 23:35

Millerovi na tripu (2013) - film

rudolf73 starstarstarstarstar

Bezvadna komedie z jennifer aniston, smal jsem se jak blazen když jsem to videl poprve. kdyby tam nehrala jennifer aniston tak by to nebylo ono.

Čas publikace: 29.12.2017 23:28

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) - film

rudolf73 starstarstarstarstar

Moc zajímavý film z řecke mytologie mě se líbil, a dvojka se mi už vůbec nelibil nevim proč už to nebylo ono.

Čas publikace: 29.12.2017 23:10

Past na rodiče (1998) - film

rudolf73 starstarstarstarstar

je moc hezky pro celou rodinu a taky pro zamilovane páry. a skvěle obsazeni dennis quaid a jako mala dvou roli Lindsay Lohan.

Čas publikace: 29.12.2017 22:56

Other People (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímků o životních těžkostech jednotlivců není nikdy dost. Hlavní postavou příběhu je tentokrát gay brouzdající se životem jak jen to jde. Matka umírá na rakovinu, nábožensky založený otec se nikdy nesmířil s jeho orientací, opustil ho přítel a k tomu mu odmítli v zaměstnání projekt. Spousta emocionálních otázek v silném příběhu vyvolávající lehký úsměv nad některými okamžiky, ale i pochopení a hlavně soucit. Ne každý má život vysněný a plný radosti. Syrová realita všedních dní. Artový počin jako obvykle pouze pro filmové fajnšmekry.

Čas publikace: 14.12.2017 20:21

Hwuisaengbuhwaja (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Oběti násilných činů se vrací mezi živé, aby potrestali své vrahy, když tak neučiní justiční orgán. Námět hodný pro zajímavý mysteriozní thriller v asijské produkci, ale to by spíše mělo být v rukách japonských tvůrců. Tento počin mají na svědomí Korejci a byť je scénář velice dobrý, nelze očekávat leckterý atmosferický, strašidelný či napínavý příběh. Jedná se spíše o zajímavou propletenou poklidnou detektivku, kde po vizuální stránce není takřka o co stát. Kromě scén odcházení znovuzrozených obětí po výkonu pomsty zpět mezi mrtvé vlastně dějově ani není dalších speciálních efektů potřeba. Svým vyvrcholením však má čím překvapit, čímž je citová stránka věci naplněna. Korejská kinematografie přinesla do světa filmu další výborný nápad a tak vzniká pochopitelná otázka. Chytne se toho opět Hollywood?

Čas publikace: 14.12.2017 19:58

Vítejte v džungli (2013) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek se opírá o známou reality show ´Survivor´, nebo-li ´Kdo přežije´, takže kdo tuto soutěž zná, bude jistojistě předem vědět, jak tento filmový počin vypadá. Atmosféra je zcela stejná. Jednu z rolí si vzal i Jean-Claude Van Damme a jak jinak, roli bývalého mariňáka, který to má všechno na povel. S postavou si poradil dobře a zahrál ji s veškerou grácií pro svou naivitu a v jistém smyslu i určitou zvrácenost. Takže tu jde dějově o naučení se přežít v divoké přírodě a byť se to celé vzývá v bláznivou komedii, není tomu tak. O komedii se sice jedná, ale vyznačuje se aspektem odlehčené zábavy. Vlastně něco, jako rodinná komedie. Jen tu chybí ještě děti. Snímek k víkendovému odpočinku naprosto se hodící.

Čas publikace: 12.12.2017 16:52

Nejkrásnější den (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

´Život je zvláštní: někdy je v maličkostech jasný a jindy je celý neprůhledný.´ Florian David Fitz se zřejmě podíval na starší snímek ´Klepání na nebeskou bránu´ a řekl si, proč takový příběh nepojmout daleko citověji. Sedl si a sepsal scénář dle svých představ mající daleko blíž k realismu. A tak tu máme opět dva mladé lidi se smrtelnou diagnózou, kteří se rozhodli ještě dát svůj život krapet do pořádku pořádně si užít a své čekání na den D urychlit. Příběh skutečně daleko více cílí na city a chování různých lidí u diváka vyvolává roušku nevole, viz Bennova bývalá partnerka a její přístup po té, co se jí Benno svěří se svým neodvratitelným osudem. Samotný konec je už ale přeci jen dosti nadnesený, i když se v podstatě jedná o sen všech takto nemocných. Snímku by daleko více slušel artový styl. Tady se to nese v nadhledu a přesvědčení neukrývající humorné situace a místy i dramatizace. Jedná se tak více o zábavu než o braní osudu dvou lidí zcela vážně, což je škoda.

Čas publikace: 12.12.2017 15:30

Hrabě Monte Cristo (2002) - film

Stuma starstarstarstarstar

Popkornová verze jednoho z známějších příběhů Alexandra Dumase st. kterou rozhodně nevezmou v potaz fanoušci literární předlohy. Příběh je pro svoji volnost a nadhled značně poupraven, tudíž snímek předkládá dějství snad jen předlohou se inspirující, byť se zachováním všech postav. A tak tedy tvůrci jednoznačně vyprodukovali zcela ojedinělý zábavný dobrodružný film a to bez očekávané špetky romantismu, intrik a lstivosti. Ale nakonec, proč ne? Filmových verzí je už spousta a tak není od věci si s tím krapet pohrát. A tak se tento počin může zařadit ke snímkům ´Tři mušketýři´ z roku 1993 a ´Muž se železnou maskou´z roku 1998.

Čas publikace: 12.12.2017 14:24

Orphan (2009) - film

Stuma starstarstarstarstar

A máme tu další příběh o adoptivním dítěti, kterého snad posedl sám ďábel. Tentokrát se jedná o devítiletou dívku, kolem které se dějí věci vskutku nevídané. Alespoň v tomto příběhu. Nic naplat, takovýchto snímků je již tolik, že tento absolutně nemá čím překvapit. Budování atmosféry je příznačné, avšak pomalé, což vede k nudné táhnoucí dějové lince. Příběh sází na děsivost mající v sobě určité tajemství, ale chytne už snad jen diváka vidícího něco takového zcela poprvé. Nasazená laťka temné stránky tempo značně zpomaluje, čímž se ztrácí živost děje. Ale je třeba uznat, že Isabelle Fuhrman zahrála svoji postavu naprosto úchvatně.

Čas publikace: 12.12.2017 13:53

Cheongnyeongyeongchal (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Kinematografie Jižní Koreje překvapila zábavným snímkem o dvou kadetech policejní školy ve snaze zachránit unesená děvčata. Celé dějství je svižné, plné humorných situací a nějaké té akce, kdy ta vrcholná na diváky čeká na samém konci. O ryze akční film se však v žádném případě nejedná. Na začátku se odehrává nástup nových Kadetů spojené s loučením s rodiči, jejich první výuka, test a fyzický výcvik. A tak tohle všechno vřele připomene starou dobrou americkou klasiku ´Policejní akademie´ či český pokus o něco podobného ´Byl jednou jeden polda´. Když dva kadeti společně odejdou na vycházku, jsou později náhodně svědky únosu děvčete. Děj tak dostává zcela jiný směr. Oba chlapci se s vervou sobě vlastní okamžitě pustí do pátrání a tak poprvé zažijí co je to policejní práce. Dostávají se do různých situací, které pobaví, anebo alespoň vyvolají lehký úsměv. Humor z děje vždy nějak vyplyne. Film osvěží, pobaví a zanechá za sebou příjemný filmový odpočinkový zážitek.

Čas publikace: 9.12.2017 14:43

Svátek matek (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velice pohodový snímek stereotypně poukazující hlavně na přípravy oslav dne matek a počínání různých rodin. Hlavní dvojicí jsou však rozvedení partneři domlouvajíce se kdy a s kým budou děti trávit den a volný čas. Nevraživé hádky jsou však rozhodně vynechány. Příběh se odehrává krátce před dnem svátku matek a tak nějak skromně poukazuje na běžný ´filmový´ život dotýkající se mnohých úskalí a emocí. Film má hlavně za cíl povznést vděk a lásku všem matkám a ukázat jejich silné pouto. Otcové jsou tedy jako obvykle opět povzneseni opovrženě. Jinak se nezapomnělo snad na nic. Mezilidské vztahy jsou hlavní devízou a tak tu nesmí chybět gay manželství, velký věkový rozdíl mezi partnery, problém s nadváhou i krásou. Inu, o děti se stará kde kdo. Samozřejmě je děj opředen ohromným klišé, ale proč by to nakonec u takovéhoto filmu vadilo. Poklidné vyprávění sem tam vyvolávající úsměv, úzkost a hlavně zdvořilé pochopení. Takže vlastně taková lehčí moralitka.

Čas publikace: 8.12.2017 17:24

Fakulta (1998) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek je pojat na stejném konceptu, jako byl úspěšný ´Vřískot´, který se zaměřil na téma -masový vrah v masce- a který ve své zábavnosti neponechal nic náhodě. Robert Rodriquez šel stejnou cestou jako Wes Craven, avšak se pro změnu zaměřil na téma neznámého organismu parazitujícího v těle člověka. Co už takových filmů bylo. Jedno je však jednoznačné a to použití námětové šablony snímku ´Věc´. Například scéna, kde se studentíci pomocí drogy testují, jestli někdo z nich není napaden, rozhodně není náhodná. Jistě si vzpomeneme na obdobnou scénu právě v onom snímku ´Věc´. Jinak je tu mnoho odkazů i na jiné klasické filmy a pozná je jen skutečný znalec. S stejně jako ´Vřískot´je snímek pojat zábavně, místy až parodicky a žánrově zásadově. Potoky krve a useknuté údy tu rozhodně nejsou a na hrůzu se také nijak zvlášť nehraje. Takže co víc dodat? Jedná se o ucelený teenagerovský popkornový sci-fi horor a stejně tak by se měl brát. Zkrátka se jedná o čistou hororovou zábavu a nic víc.

Čas publikace: 3.12.2017 22:17