Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (755)

Slovo policajta (1985) - film

Stuma starstarstarstarstar

Za snímkem stojí sám Alain Delon podílející se na scénáři a snažil se tím povzbudit již znatelně uvadající zájem o kriminálky gangsterského typu, jejichž hereckými veterány jsou i Lino Ventura či Jean Gabin. Natočeno to není špatně, ale do očí až neuvěřitelně bije jednoduchost děje a jeho přímočarost. Příběh o pomstě, v tomto případě otce za svoji zavražděnou dceru, bylo v minulém století u filmařů vděčné téma, avšak především po akční stránce. Tady se spíše jedná o drama. Nějaká ta akce tu sice je, ale jen v rámci nutnosti. Smůlou je však dějová předvídavost. Těžko říci jak ve své době, ale dnes to po divácké stránce hodně kazí filmový zážitek i pro diváka vidějícího tento film vůbec poprvé. Herecký výkon Alaina Delona je však i nyní naprosto neoddiskutovatelný. Aby ne, má vtom již mnohaletou zkušenost. Film jako takový sice zase až tak ohromná pecka není, ale za shlédnutí rozhodně stojí. Snad už kvůli té své nenáročnosti příběhu. K odpočinkové filmové zábavě velice vhodné.

Čas publikace: 25.6.2017 19:58

Četník se žení (1968) - film

Stuma starstarstarstarstar

Třetí snímek o četnických eskapádách v Saint-Tropez se již nese v poněkud jiném duchu. Strážmistr Cruchot se setká s Josefinou LaFrancois a velmi to mezi nimi zajiskří. Jenomže tu je ještě Cruchotova dcerka Nicole a tak ´Ludvík´ bude mít tu čest zakusit veškerou ženskou velkorysost. O legraci samozřejmě nouze není, ale vlivem krapet rozdílného tématu je tento díl přeci jen o něco slabší. Četníci jako takoví sice opomenuti nejsou, ale hlavní dějová linka se přeci jen daleko více točí kolem Cruchota než bývalo v minulých dílech obvyklé. Louis de Funès s hlasem Františka Filipovského je i tak zárukou dobré zábavy a pohody. Snímek má i jednu svoji vyjímečnost. Film má krapet jiné zakončení, než bývalo obvyklé. Důvod je víc než jasný.

Čas publikace: 25.6.2017 18:32

Číslo 5 žije (1986) - film

Stuma starstarstarstarstar

Filmová 80. léta byla plná robotů, avšak vždy v tom špatném světle. Stejně na tom byli i mimozemšťané, kteří Zemi ve filmech ohrožovali už v 70. letech. Zásadní změnu udělal v roce 1982 až Steven Spielberg se svým snímkem ´E.T. - Mimozemšťan´. No, a v roce 1986 přišla řada i na roboty. Zhostil se toho ve své době významný režisér John Badham a pojal snímek v podstatě podobně jako Spielberg. Pravda, nejsou tu děti, ale rodinné zaměření snímku je naprosto neoddiskutovatelné. Silné postavy, akce, humor. To vše tu je a když se k tomu všemu přidá citový projev robota původně zkonstruovaného pro vojenské účely, není už takřka co dodat. Nestárnoucí filmová zábava, z kterého tvůrci citují do dnes. Např. ve snímku ´Chappie´ (2015). Filmu přispívá i velmi zdařilý dabing.

Čas publikace: 25.6.2017 18:11

Plague Dogs, The (1982) - film

patinovanyPrase starstarstarstarstar

Další film, který je nutno zmínit. A další pokusy na zvířatech. Nebudu zmiňovat děj, jde spíše o pocity z filmu v tomto případě. Na tento a podobné filmy se dívám z důvodu toho, že chci zažít to co ti psi. Chci s nimi zažít strach, hlad, zimu. Vzpomínat s nimi na lepší časy. Utíkat před svým osudem. Z takovýchto filmů vždycky cítím takový zvláštní pocit v žaludku. Nejsem klidná a hůř se mi spí. Evokuje spoustu myšlenek nad zvířaty i lidmi, o životě a smrti, o utrpení. Takže film splnil to, co jsem očekávala. Nemůžu si stěžovat.

Čas publikace: 17.6.2017 15:41

Felidae (1994) - film

patinovanyPrase starstarstarstarstar

Na film jsem narazila náhodou, tuším že během prohlížení si videí na netu, kde jsem pravděpodobně viděla úryvek nějaké scény. Já osobně nejsem fanoušek týrání zvířat, ale pokud se jedná o animovaný film tak mě to zaujme. Zajímají mě temné, krvavé až bizarní filmy. Týpek se přestěhoval do nového domu se svým kocourem. Francisem. Hned po příjezdu se setkává s Blaubartem, kocourem který toho nejspíš už dost zažil, nemá ocas, nemá ucho a podobně. Dívají se spolu na mrtvolu a Francis se pouští do pátrání. Musím říct, že film mě extrémně chytl. Napínavé, ponuré a ještě do toho kočky, takže krásná kombinace. Nadchl mě tolik že jsem si přečetla knihu. Knize se bohužel nevyrovnal, proto dávám čtyři body. Další z příkladů, že ne každý animovaný film je pro děti.

Čas publikace: 17.6.2017 15:33

Volejte Saulovi (2015) - seriál

JAN starstarstarstarstar

Cokoliv, co prodlouží ty pocity z BREAKING BAD je žádoucí a BETTER CALL SAUL dokonce přidává celou skvělou paletu dalších, takže parádička ;-)

Čas publikace: 17.6.2017 10:38

Scooby Doo: Záhady s.r.o. (2010) - seriál

Tom Kejík starstarstarstarstar

Podle mně je to dobré ale ještě to mu něco chybí ....hmm.... Ale jinak to ujde

Čas publikace: 17.6.2017 05:45

Ray Donovan (2013) - seriál

lukas36121 starstarstarstarstar

Videl som asi štyri časti,ale tento seriál ma veľmi nenadchol.Neviem či som nepochopil postavu Donovana ale je to policajt alebo mafián že sa ho každý bojí.

Čas publikace: 15.6.2017 12:23

Pátek třináctého (2009) - film

Trollgame_CZ starstarstarstarstar

Opravdu super film 5/5. U ničeho jsem se tolik nebál jako u tohoto nářezu (doslova :D) a už se těším na nové spracování.

Čas publikace: 12.6.2017 16:00

Zombieland (2009) - film

Trollgame_CZ starstarstarstarstar

Je to super film. Poprvé když mi to kámoš ukázal tak jsem mu nevěřil že je to super film, ale teď to vím.

Čas publikace: 12.6.2017 15:57

Sin City - město hříchu (2005) - film

lukas36121 starstarstarstarstar

Je to síce akčný triler ,ale žiadna akcia tam nebola.navyše v dnešnej dobe by môhli trochu viac farbiť.Ved ten film vyzerá ako z roku 2.

Čas publikace: 7.6.2017 13:47

Laboratorní krysy (2012) - seriál

Sofia Hundrová starstarstarstarstar

Je to úžasný seriál mám ho rada je s toho niečo aj vtipné už som videla všetky diely tohoto seriálu.

Čas publikace: 5.6.2017 21:59

Rychlejší než vlastní stín (2009) - film

Stuma starstarstarstarstar

Kdo by neznal humoristický komiks z divokého západu o kovbojovi, kterému nikdo neřekne než Lucky Luke. Filmově a seriálově ho naposledy ztvárnil Terence Hill, ale vizuálně byl hodně vzdálený. Francouzští tvůrci společně s argentinskou koprodukcí tento neduh napravili a tak vznikl tento snímek, kde Lucky Luke vypadá, jakoby z onoho komiksu skutečně vypadl. Převést ale takový komiks do filmové podoby není nic jednoduchého. Víme, jak si poradili tvůrci s Asterixem, který je zcela na stejné rovině. Příběh je brán vážně s ohledem na divoký západ a zároveň s humoristickým nadhledem. O ryze komediální záležitost či humoristický počin tedy v žádném případě nejde. Scenáristé James Huth a Jean Dujardin se s tím rozhodně poprali bravurně. Na výpravě a kostýmech se nešetřilo a je to vidět. Byť snímek vyznívá těžkopádně, jedná se zatím o nejlepší filmovou podobu této postavy.

Čas publikace: 5.6.2017 20:48

Jdi na to (1983) - film

Stuma starstarstarstarstar

Jeden z těch lepších snímků dua Spencer & Hill, kde se divák dočká všeho, co od této dvojice očekává. Typické setkání pánů v motorestu, kde Hill tradičně vyprovokuje rvačku, jejich společný odchod, aby se ihned dostali do maléru. Tentokrát jsou omylem považováni za agenty. Příběh působí dojmem parodie na známé bondovky a to právě propůjčenými určitými scénami. Humor, akce, genialita každé minuty. Tento snímek je viditelně propracovaný do každičkého detailu. Pro shlédnutí dobrá volba.

Čas publikace: 4.6.2017 18:11

Taxikář (1983) - film

Stuma starstarstarstarstar

Ze života taxikáře v Římě. Lehce úsměvná komedie uvádějící jako bláznivá. Těžko říci jak ve své době, ale dnes tu skutečně zase až tak bláznivého nic není. Je výřečný, to ano. Narazit na tak užvaněného taxikáře musí být vskutku zážitek. To nakonec mimo jiné okusil i samotný Federico Fellini. Alberto Sordi v hlavní roli dal své postavě přirozenou italskou lidskost jak v pracovním nasazení, tak i v rodinném kruhu. Humoru je tu skutečně více než dost, ale především v té výřečnosti. Snímek není povídkový, což přispívá větší reálnosti života. Dvouhodinová stopáž je sice na komedii neobvyklá, ale s ohledem na různé situace a úskalí taxikářské profese s pohledem i na rodinný život se to zdá být naopak akceptovatelné. Děj si drží tempo a zájem, takže kupodivu je to i zcela bez hluchých míst. Dnes výborná odpočinková komedie, která neurazí.

Čas publikace: 4.6.2017 15:15