Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (706)

V mene zákona (2009) - seriál

lukas36121 starstarstarstarstar

kriminalny serial zo slovenska,ktorý čerpá námety zo skutočných udalostí.Tento serial má 75častí v ktorých tri partie kriminalistou jednotlivo vyšetrujú tieto prípady.skvelé obsadenie,výkony ako aj dialogy kriminalistou s patričnou dávkou humoru.

Čas publikace: 23.5.2017 12:55

Un passo dal cielo (2011) - seriál

lukas36121 starstarstarstarstar

Vynikajúci serial v ktorom Terence Hill vystupuje ako šéf lesnej stráže .Je tam krásna príroda a výkony hercov sú úžasné.fakticky tomu dávam plný počet a len doporučujem.

Čas publikace: 22.5.2017 20:09

Agentura Jasno (2006) - seriál

lukas36121 starstarstarstarstar

Podla mňa je to celkom dobrý seriál,vynikajúca oddychovka pri ktorej sa dá aj zasmiať a je to kriminálka ktoré mám rád.Je to o dvoch kamarátoch ktorí fušujú kriminalistom do roboty,ale vždy sa im podarí vyriešiť aj ten najvážnejší prípad.Svojou intuíciou a rozumom vtipne vypátrajú páchatelov.Zatial som videl šesť sérii,na Dajto boli aj siedma a ôsma séria no tie nemôžem hodnotiť pretože som ich nevidel ale určite sú aj tie také dobre ako tých šesť. Toto jmeno je registrované ale na mňa ved som sa registroval na toto jmeno tak neviem kde je chyba či si robíte zo mna dobry den alebo tam máte bordel?

Čas publikace: 22.5.2017 19:54

Decibely lásky (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Původně to měl být ´Discopříběh 3´. Ten po mnohaletých problémech nevznikl a tak přišla náhrada. A zoufalá náhrada. Avizovalo se, že to bude opět film s písničkami Michala Davida. Doba 80. let je však už spoustu let pryč a to, že měl Michal David na svých koncertech narváno a že muzikál ´Děti ráje´ měl ohromný úspěch ještě neznamená, že se stejně povede i filmu. A samozřejmě nevedlo. Jenom od Michala Davida tu písničky nejsou. Český film a opět se tu několikrát zpívá anglicky. Od písniček v podstatě jen úryvky, scénář téměř bez děje, absolutně bez humoru a bez logiky. Chybí tomu živost a patřičný švih, takže opět český film, který se táhne. Příběh o dvou zamilovaných lidech? Dobrá, ale proč jejich konečné vzplanutí připomíná ´Hříšný tanec´? Pak už to vypadá, že se to tvůrcům nějak vymklo kontrole a jakoby točili úplně jiný film. Přítomnost Karla Gotta a jeho duet s Ivou Janžurovou budiž naprostá zbytečnost. Ještě že nevznikl ten ´Discopříběh 3´. To by těm dvěma filmům pověst jenom poš

Čas publikace: 21.5.2017 02:57

Sezn@mka (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Seznamování přes seznamovací kancelář. Téma buď pro komedii romantickou a nebo ztřeštěnou. V tomto snímku však není ani jedno. Značně se táhnoucí děj, což je u české filmové tvorby už spoustu let standardem, je v podstatě o ženatém sukničkáři, který si svůj lov žen seznamovací kanceláří usnadňuje. A jak už to bývá, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Vše praskne jak u milenky, tak u manželky, děvčata jsou dokonce dobré přítelkyně a tak by se dala očekávat nějaká ryze dámská pomsta či zadostiučinění. Bohužel. Ponurost a nepochopení následujících událostí spíše vede k otázce, co tím chtěl vlastně básník říci. Romantického tu není nic, snaha o humor vzešla v niveč, děj ledabylý až podivný a to ještě obsahující postavy, které tu jsou naprosto zbytečně. Další snímek coby adept na pozapomnění. Bohužel.

Čas publikace: 20.5.2017 22:44

Larceny (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Na mexickou kulisu námět dobrý, ale zpracování katastrofické. Pokud ještě někdo neviděl jak kulky s přehledem minou svůj cíl, tady to má ukázáno v plné parádě. Hromotluk Lundgren je od střelce skutečně jen pár metrů a nemá ani škrábanec po dávkové střelbě. On se však s pistole trefí vždy. Že by se Dolph snažil dohnat Chucka Norrise? Na zápletce příběhu se zdá být ve své jednoduchosti nějaká snaha, ale děr je tu snad více než v ementálu. Jedna nelogičnost vedle druhé a to zbavení se veškerých bachařů v nejstřeženější mexické věznici už přesahuje veškerá chápaní. Všichni jsou uspaní vlivem nějakého plynu, kromě vězňů. Ale kde jsou se nedozvíme. Akční film pokleslého žánru bez ambicí a nějaké zábavnosti. Tohle shlédnout opravdu jen z nouze.

Čas publikace: 20.5.2017 17:25

Gong fu yu jia (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Jackie Chan opět v roli archeologa, tentokrát v koprodukci s Indií. Akční taškařice ve stylu snímku ´Božská relikvie´ se však nekoná. Ryze popkornová záležitost s plynulým dějem, dobře použitými CGI efekty a animacemi, kladnými postavami a neústupným padouchem. A hlavně s pokladem, po kterém tu vznikne neúprosná touha. Jako např. ´Lovci pokladů´ to však rozhodně také není. Je tu daleko větší podíl na dobrodružství a hlavně na indický orient. Děj plynulý, lehce uchopitelný a jednoduchý. V humoru ani v akci se nijak netlačí na pilu a vše je v dobré rovnováze. Skromný příběh doprovázený skvělou akcí, která jako obvykle pobaví. Dálniční honička hodně připomíná Michaela Baye, jen s vlivem Jackieho Chana s humorem k němu vlastním. Taková jízda se lvem v autě se jen tak nevidí. Na snímku je vliv Bollywoodu hodně znát. Estrádní konec tedy tímto nemůže překvapit, ale to jenom poukazuje na zábavnost celého filmu.

Čas publikace: 20.5.2017 16:52

Aftermath (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Že Arnie zvládne i dramatické role v takřka artovém žánru nám již dokázal ve snímku ´Maggie´. Tento snímek byl pro něj další výzvou, neboť se jedná o roli psychologickou. Bolest na duši a na srdci ze ztráty dcery a manželky navíc těhotné vlivem letecké nehody podlomí kolena snad každému chlapovi milujícího svoji rodinu. A co teprve po tom když se dozví, že viník unikne zodpovědnosti aby letišti nevznikla pošramocená pověst. Zoufalost a beznaděj ho svede na scestí a k hrozivému činu. Jenomže, neublíží tímto i on? V Arnieho filmografii se jedná o nejdepresivnější snímek. Artovější pojetí jako výše u zmíněného snímku tomu však přeci jen krapet chybí. Vylíčená ztráta, smutek, beznaděj a pomsta by tak daleko více vynikla a vyvolala pochopení diváka nad ztrátou milovaných. Ale i tak emoční nerovnováhu takto zasaženého muže zahrál Arnie dokonale a na jeho charakter přesvědčivě. Po herecké stránce podařený vstup do takovýchto rolí. Arnie prostě umí.

Čas publikace: 20.5.2017 15:30

Americký Drak: Jake Long (2005) - seriál

Dao starstarstarstarstar

Měly byste třeba dát do mobilu všechny seriály kdyby byste to tam dali bylo by to skvělý víte aby se na to mohly vidět všichni jinak to bylo dobrý

Čas publikace: 17.5.2017 17:28

A děla pořád duní (1974) - film

Stuma starstarstarstarstar

Příběh o vojácích zasypaných v jeskyni vlivem výbuchu a jejich počínání, který se údajně skutečně stal. Na to, jak je to napsané a zpracované se tedy tomu v žádném případě věřit nedá. Ano, takto uvěznění vojáci mohli být, ale to jejich chování? Zpočátku to vypadá na projevování psychiky jednotlivců a zoufalé snaze se dostat ven, ale když narazí na hromadu nacisty ukořistěných věcí, za což by se nestydělo ani čtyřicet loupežníků a nad kterým by zbledl i Ali-Baba, které mají byt ukryty samotným Göringem (on sbíral i pornofilmy?), okamžitě zapomenou na trable, převléknou se do nalezených kostýmů a začnou blbnout jako malí kluci. Celé to spíše vyznívá jako nepovedená komedie, která se minula účinkem. Na podobné téma se naopak může pyšnit slovenská kinematografie se svým snímkem z roku 1971 ´Hľadači svetla´, který je spíše artový a kde se převážně filozofuje o lidském životě a bytí. Italští filmaři se v tomto případě setsakramentsky sekli.

Čas publikace: 13.5.2017 20:18

Tygr a drak (2000) - film

Stuma starstarstarstarstar

Hluboké, komplexní a podnětné drama ve spojení s love story v mystické době staré Číny. Snímek sice svojí kvalitou dosahuje vysoké úrovně, ale v čínské kinematografii není ojedinělý. Takových počinů opírající se o staré čínské legendy a báje (mezi něž patří i létání) i s milostným motivem je daleko více a neméně kvalitních, takže vzniká otázka, co na tomto filmu tak utkvělo, že se dočkal tak honosného ocenění. Poutavý příběh o lásce, zradě, morálce, volby a následků uchvátí hlavně svým citovým projevem s kapkou nějakého toho filozofování doprovázené akčními scénami v podobě soubojů, na kterých si dal choreograf viditelně záležet. Co postava, to osobitý charakter a příběh vyprávěn pomalu a srozumitelně. Pomalejší tempo sice dává pocit natahovanosti, ale některým scénám to dodává větší sílu. Z technického hlediska je film natočen velice dobře.

Čas publikace: 13.5.2017 19:04

Sword Master (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Epický vizuálně dokonalý snímek s prvky fantasy s využitím asijských legend a bájí, který je na točen na základě filmu z roku 1977 ´Death Duel´. Nejde o klasickou bojůvku, ale o strhující podmanivou podívanou plnou nádherných scenérií a obrazových kontrastů opět dokazující, že asijští tvůrci CGI prostě používat umí. Silný baladický příběh jako obvykle spíše daleko více osloví asijské diváky, ale co se týče akčních sekvencí, umělecké ztvárnění je rozhodně pastvou pro oči všech. Baletní choreografie je prvotřídní a když je navíc ve spojení s právě zmíněným úžasně barevným obrazovým kontrastem, nelze pochybovat o vyjímečném kinetickém zážitku.

Čas publikace: 11.5.2017 20:06

Teherán 43 (1981) - film

Stuma starstarstarstarstar

Převážně koprodukce Sovětského svazu a Francie, kdy na francouzskou kinematografii je to značně utahané a na tu sovětskou kupodivu krapet rychlé. Dvojdílná nevyrovnaná podivnost plná předlouhých dialogů a občasných archívních záběru, které vyznívají naprosto zbytečně. Na špionážní filmy v tomto duchu byli sovětští tvůrci vždy kabrňáci. Akce poskrovnu aby se neřeklo a jinak neustálé konverzace a promluvy vedoucí akorát tak k uspání diváka. Jediný výrazný tu je Alain Delon, u nějž to ale dělá hlavně světový věhlas. Snímek o snaze potrestání dávných zločinců z dob války přináší sice zajímavý příběh, ale naprosto nešťastně ztvárněný. Ale taková už sovětská kinematografie prostě byla.

Čas publikace: 11.5.2017 17:31

Centrální inteligence (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Staré dobré téma o dvojici strážce zákona a užvaněného černocha coby obyčejného civilisty. Proč ihned napadá snímek ´48 hodin´? Tady se to však přeci jen krapet přepracovalo. Na střední škole obtloustlý černý student, který je terčem pro šikanu a posměch, se v dospělosti změní v horu svalů se zaměstnáním coby elitní agent CIA zachraňující svět. To jsou věci. Role pro Dwayna Johnsona, který tu prokázal, že jeho komediální herecký talent taktéž není k zahození. Uspěl v podstatě stejně dobře, jako kdysi Arnold Schwarzenegger. Co se však týče snímku, nejedná se o nic mimořádného. Tisíckrát omílané téma navozuje ohromnou předvídavost děje, což velice hatí filmový zážitek. Jako akční komedie však jinak snímek obstojí. Humoru a akce je tu dost. Zarazí však konec. Tvrdý chlápek s vnitřní duševní zranitelnosti při vzpomínce na dávnou středoškolskou minulost se najednou takhle odváže? Zajímavé pojetí psychologie a charakteru postavy.

Čas publikace: 9.5.2017 18:15

Barely Lethal (2015) - film

Stuma starstarstarstarstar

Tady se někdo díval na ´21 Jump Street´ nebo spíše na ´22 Jump Street´, který vznikl rok před tímto snímkem a napadlo ho vymyslet něco podobného pro děvčata. Starší diváci si jistě vzpomenou i na TV seriál ´21 Jump Street´ z 80. let pojednávající o mladých tajných policajtech na střední škole. Námět se přepracoval a překombinoval na dívčí aktérky a tak rovnoprávnosti bylo učiněno za dost. Věrohodnost? Naprosto nulová. Myšlenka příběhu vlastně ospravedlňuje život vražedkyně. Co jiného si myslet, když aspekt příběhu značí, že žití na střední škole mezi teenagery je mnohem složitější a snad i nebezpečnější. Herecká stránka je naprosto katastrofální. Hailee Steinfeld tady svoji roli tedy rozhodně nezvládla. Tohle děvče má jako mít duši vražedkyně? Humoru poskrovnu, několik málo akčních scén jakž takž povedené, jinak naivita ve velkém rozměru, ve kterém vyčnívá pouze Samuel L. Jackson. Ten snad už vezme taky všechno. Ale pravda, vidět Jessicu Albu v záporné roli nelze zase až tak často.

Čas publikace: 9.5.2017 18:00