Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (551)

Oběti války (1989) - film

Stuma starstarstarstarstar

(prodloužená verze) Velmi impozantní snímek na základě skutečné události zvýrazňující nelehké žití vojáků s odepřeným sexuálním životem. Chlapci procházeli těžkými bojišti ve Vietnamské džungli a viděli jen beznaděj a smrt. Jsou to však ale stále jen obyčejní lidé, kterým sex prostě chybí a když jim je v době volna po misi odepřen vlivem zákazu vycházek a ještě v době před nadcházející další misí, vyřeší svoji touhu prostě po svém. Po citové stránce velmi působivé drama mající velmi mnoho otázek. Jak hodnotit vojáky, kteří jsou něčeho takového schopni? Kdo nebyl na vojně, nemá šanci něco takového pochopit. Krutost války změní každého. Soucit či lítost chtít od člověka vidějícího každý den někoho umírat? Thuy Thu Le ztvárnila onu dívku tak věrohodně, že rozhodně za tento výkon měla dostat cenu. Charakter každého z vojáků ztvárnili herci taktéž velice dobře. Snímek bohužel upadá do zapomnění a je to chyba. Něco takového se může stát kdykoliv a kdekoliv a je potřeba na to upozorňovat.

Čas publikace: 27.3.2017 17:09

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) - film

Stuma starstarstarstarstar

Krapet nám už snímek zestárnul, ale to nemění na věci, že stále umí divákovi vykouzlit úsměv na tváři. Je tu vše, co se od dua Spencer & Hill očekává. Děj je nesmírně jednoduchý, ale vlivem vtipných dialogů a až groteskních scén velice účinný. Vrcholem všeho, kromě typických rvaček, je scéna ze sboru. Sám Bud na své pěvecké umění často vzpomínal. Naivní charakter gangsterského bosse se tak osvědčil, že byl použit ještě nesčetněkrát. 70. léta jsou na filmu velice znatelná a omšelost filmového záznamu také dokonává své. Chtělo by o to více pečovat.

Čas publikace: 27.3.2017 16:09

Nabitá zbraň 1 (1993) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Celkem povedená parodie na Smrtonosnou zbraň :) Emilio Estevez suplující Mela Gibsona je komik a ve filmu se "blýsknou" v asi desetivteřinových rolích takové hvězdy, jako Bruce Willis, Whoopi Golgberg nebo Charlie Sheen. Určitě vás pobaví. Šeredka, která šéfuje prodeji sušenek se nejen rozpuštěním vlasů změní v superkost, ale předvede i nejslavněší scénu ze Základního instinktu :D A známá dvojice detektivů musí rozkrýt síť prodejců drog zapečených v oplatkách :D

Čas publikace: 24.3.2017 17:17

Kajínek (2010) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Film podle skutečné události. Notorický zloděj, kriminálník a útěkář Jiří Kajínek, získává svého anděla strážného. Z nějakého důvodu se mladičká právnička pokouší znovu otevřít jeho proces. Ona neví, jestli Kajínek opravdu spáchal vraždu, z níž je obviněn, ale rády by dosáhla za tento jeho údajný (nebo skutečný?) zločin osvobozujícího rozsudku. konec konců - má k osvobození vraha mafiánů své pádné důvody. Mezi tím za podivných okolností zemře její přítel právník, který ví o procesu zřejmě víc, než by měl. Kajínek utíká z vězení a kola se točí dál.

Čas publikace: 24.3.2017 17:03

První rána (1996) - film

Stuma starstarstarstarstar

Druhý snímek Jackieho Chana ve spolupráci s Amerikou hodně připomíná bondovku, což snad každého napadne už při scéně lyžařské honičky v horách a komu ne, později mu přímo napoví samotný Jackie. Děj je typicky velmi zkratkovitý a rychlý, ale očekávané bojové scény svým švihem a vsazeným humorem opět nezklamou. V Hongkongu je film veden jako čtvrtý snímek série po světě uvedené pod názvem ´Police Story´ a je na něm vidět ohromný posun. Tvůrci to natočili s ohledem pro světové diváky, takže proto je ve vyznění vidět ten markantní rozdíl. Ryzí HK styl to tedy úplně není, ale to neznamená, že by byl snímek nějak špatný. Naopak. Tohle je klasický Jackie Chan film, jen tak trochu po Hallywoodsku.

Čas publikace: 23.3.2017 20:49

6. den (2000) - film

Stuma starstarstarstarstar

5. července 1996 byla naklonována ovce pojmenována jako Dolly, která byla prvním savcem úspěšně naklonovaným ze somatické buňky dospělého jedince. Následně vyvstalo mnoho otázek týkajících se samozřejmě i člověka. Dal by se také naklonovat? A jak by to potom v životě vypadalo? Vedli se debaty a to by nebylo, aby se toho také nechytili filmaři a nenatočili o tom film. A nebylo jich málo. Tento je jeden z nich, kde si hlavní roli střihl Arnie a jelikož tu jde o klon, tak opět přímo dvojroli. Děj není nijak složitý, takže je veden k pochopení a hlavně k uchopení faktu nebezpečí, jaké mimo jiné může klonování člověka přinést. Děj má tedy myšlenku, který zase není veden jako nějaká agitace. Příběh má vtip, přiměřenou akci a hlavně dramatičnost. Zatím se jedná stále o sci-fi, ale kdo ví, co v budoucnu bude a nebude.

Čas publikace: 23.3.2017 19:19

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Poslední a též konečný kus z řady Residentů. Blíží se totální vyhlazení lidstva. Až na několik tisíc kousků rádobyelity, mají být všichni vyhlazeni. To by mě zajímalo, kdo by pak na ty prominenty dělal. Alice je poslední možnou záchranou zbytků zdecimovaného obyvatelstva planety Země. Musí získat a do vzduchu rozprášit antivirus proti T-viru. Bojuje s několika statečnými a vrací se do úlu v Raccoon City. Aby protilátku získala. A zde se dozvídá, že s jejím životem je vše jinak...

Čas publikace: 23.3.2017 11:29

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Film točený podle skutečné události. V dubnu 2010 se následkem exploze potopila obrovská plovoucí vrtná plošina. Mrtví lidé, zamořené moře. To patří téměř vždy k důsledkům neopatrného využívání nerostných zdrojů. Zástupci společnosti tlačí na šéfa vrtařů Jimmiho (Kurt Russell), aby byla spuštěna těžba ropy, odklady se jim prodražují. On nejprve nesouhlasí, ale pod tíhou argumentů nakonec ustoupí. To je první krok ke zkáze.

Čas publikace: 23.3.2017 11:22

Terminátor (1984) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Lidstvo vlastně vůbec nepotřebuje stroje a roboty na to, aby se vyhubilo. Ale, zas... když o tu záhubu tak stojí, bylo by od strojů bezohledné nepomoci. Tak Skynet (důvěrně mu můžeme říkat po našem CML) vyšle do minulosti takový šikovný stroječek (říkejme mu terminátor), který by mohl eliminovat jistou Sarah Connor, aby se zbytečně neunavovala rozením nějakého spratka, který by snad v budoucnosti podrýval Skynetovu autoritu a hatil jeho snažení o likvidaci nižších forem života, takto lidí. A ten nevděčný spratek zas poslal do téhož roku vojáka, aby mamču zachránil a jeho udělal. Prostě veselo.

Čas publikace: 22.3.2017 22:18

Batman a Robin (1997) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Batman je zpět a našel si nového kamaráda. Kvůli dvěma tvářím zahynula téměř celá rodina artistů v cirkuse. Zbyl jen nejmladší syn a Batman se ho ujímá. Nebude to však tak snadné. Mladík si dá jméno Robin a hodlá pomstít své blízké. Do děje vstoupí šílená vědkyně, která hodlá vyhubit živočichy, včetně lidí, kvůli rostlinám. A díky feromonům se Batmanovy a Robinovi zamotá hlava. A nezůstane jen u hlavy. A aby toho snad nebylo málo, je tu ještě šílený vědec, který hledá lék pro svou nemocnou ženu a vše mrazí a šílený Ed Nigma, který se hodlá stát enigmou... A to se ještě vynoří Batgirl. No, blázinec :)

Čas publikace: 22.3.2017 22:10

Herkules v New Yorku (1970) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Tak začínal božský Arnie :) Jako Herkules, který chce poznat svět lidí. Filmík je to naivní, leč příjemný a neurazí. Boží potomek poznává lidi ze všech stránek a srovnává se ak se světem smrtelníků, tak s vlastní silou. Vůbec nejlepší je koňská honička v parku, kdy poněkud filmaři nevychytali výrazný rozdíl ve výšce podsedního a náručního koně, takže při natáčení scén je zapřahali, jak jim přišli pod ruku a je opravdu vtipné, když v průběhu jedné akce je prcek hned vlevo, hned vpravo.

Čas publikace: 22.3.2017 21:57

Plán útěku (2013) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Ray Breslin (Sylvester Stallone) se živí útěky. Je to profesionální zdrhač z kriminálů. Ano! Z mnoha kriminálů. Živí se tím, že věznice upozorňuje na slabá místa v ostraze. A nechává si za to platit. Tak dostane i novou objednávku, která je trochu jiná, ale za ty prachy - proč ne? Jenže! Jenže ona není divná jen objednávka, ale i doprava do věznice a nejvíce pak věznice samotná. A vypadá to i tak, že se snad někdo!!! chce Raye zbavit. Ale kdo???

Čas publikace: 22.3.2017 21:52

Spectral (2016) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Akční sci-fi. Nenadchne. Neurazí. Přitom myšlenka - dobrá. Při pokusu o vytvoření nové zbraně, se nám ta srandička kapek vymkne (jak jinak?). A najednou nám tu poletují nehmotní "mrazíci". Co jsou zač? Co s nimi? Jak na ně? Na to musí přijít klasická kombinace. Vědátoři x vojáci. Mě se líbí nápad použít páté skupenství jako nepřítele. Boseho-Einsteinův kondenzát jako bubák? ORIGINÁLNÍ. Za to fakt palec nahoru.

Čas publikace: 22.3.2017 21:45

Padesát odstínů šedi (2015) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Nijaká studentka literatury Anastasia se seznámí se sebevědomým, zazobaným podnikatelem Christianem Greyem. On - výrazný dominant. Ona - subminka jak vyšitá. Ona - zamilovaná až po uši. On - nadrbaný saďourek. Bude to klapat? Budeme všichni naivně věřit, že její čistota a něha z něj udělají ormálního chlapa? Nebo se naopak Stsi shlédne v jeho světě a nechá se otloukat a ponižovat? Koukněte sami. Za mě - nejnormálnější postava je bodygard Taylor.

Čas publikace: 22.3.2017 21:39

Mandrake (2010) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Nejde o nějakou orgii smyslů, ale mě ten film neuráží. Klasická zápletka. Pracháč si zamane na své údajné dědictví a hodlá získat vzácnou dýku, která je pohřbena kdesi v džungli. Zaplatí výpravu, která má pro něj artefakt získat. Povede se a začne být ouvej. Ukradením dýky se probudí pralesní ochránce místního indiánského kmene a žádá si krvavé oběti. Předloha jasně vychází z domorodých ?legend? jihoamerických indiánů, kteří vypráví o stromu, který vysává a požírá zvířata i lidi. Může jít o neznámou, přerostlou verzi láčkovky, či něčeho podobného. Proč ne? Takže, až na nic moc triky ten film úplný propadák není.

Čas publikace: 22.3.2017 21:33