Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (96)

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

princ nuada, syn jednoho z dávných vládců, porušil příměří uzavřené s říší lidí a opět chce získat bývalou moc. zavraždí svého otce a chce vzbudit zlatou armádu, to by znamenalo konec lidstva. dokáže mu v tom hellboy a jeho přátelé zabránit?

Čas publikace: 30.1.2017 10:24

Sin City - město hříchu (2005) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

hvězdně obsazený film noir. prolíná se zde několik příběhů. násilí, napětí, intriky, láska. šílenci bez zábran i krásky (nejen v nesnázích). fakt stojí za to :) pobavíte se. Bruce Willis, Jessica Alba, Alexis Bledel, Powers Boothe, Mickey Rourke, Clive Owen. co víc si přát?

Čas publikace: 30.1.2017 10:29

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

pokračování velice úspěšného Města hříchu. tanečnice (Jessica Alba) chce pomstít smrt svého přítele detektiva (Bruce Willis). detektiv Dwight se znovu zaplétá se svou bývalou láskou, která ho opět chce využít. marv má (jak jinak?) trochu problém s násilím... prostě - takový oddechový film :)

Čas publikace: 30.1.2017 10:35

Kong: Skull Island (2017) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Za druhé sv. války se na neznámém ostrově kdesi v Pacifiku setkají dva nepřátelé. Začnou spolu bojovat a ... A najednou se jim do "rozmíšky" zamíchá obrovská opice. Po mnoha letech na ostrov dorazí skupina vojáků a vědců. Jedni chtějí zkoumat. Druzí ho chtějí (jak jinak), zlikvidovat. Opičí obr - pro domorodý kmen spíše Bůh - udržuje na ostrově rovnováhu. Žije zde nejen monstrózní hmyz, ale i jiní živočichové (trochu Ztracený svět od Doyla), tvoři, či spíše netvoři, kteří by byli schopni ostrov úplně zničit. Vojáci chtějí zabíjet (hlavně velitel je typicky vyzobaný vojenský bezmozek), vědci by raději zkoumali. Kdo zvítězí? A velké finále? Bude :)

Čas publikace: 22.3.2017 21:05

Logan: Wolverine (2017) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Všichni stárnou. Ani mutantům se stáří nevyhýbá a Rosomák není výjimkou. A s věkem nějak odplývá i jeho schopnost regenerace. Mutantů už je zoufale málo. V opuštěné továrně na mexických hranicích Logan schovává Profesora X, který začíná být nebezpečný sobě i jiným. Má záchvaty, které neovládá.Náhle se objevuje dívka jménem Laura a za zády má velmi nepříjemný a nežádaný doprovod. Logan s Profesorem se jí snaží pomoci a Wolverine zjišťuje, že mají mnoho společného....

Čas publikace: 22.3.2017 21:15

Mandrake (2010) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Nejde o nějakou orgii smyslů, ale mě ten film neuráží. Klasická zápletka. Pracháč si zamane na své údajné dědictví a hodlá získat vzácnou dýku, která je pohřbena kdesi v džungli. Zaplatí výpravu, která má pro něj artefakt získat. Povede se a začne být ouvej. Ukradením dýky se probudí pralesní ochránce místního indiánského kmene a žádá si krvavé oběti. Předloha jasně vychází z domorodých ?legend? jihoamerických indiánů, kteří vypráví o stromu, který vysává a požírá zvířata i lidi. Může jít o neznámou, přerostlou verzi láčkovky, či něčeho podobného. Proč ne? Takže, až na nic moc triky ten film úplný propadák není.

Čas publikace: 22.3.2017 21:33

Padesát odstínů šedi (2015) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Nijaká studentka literatury Anastasia se seznámí se sebevědomým, zazobaným podnikatelem Christianem Greyem. On - výrazný dominant. Ona - subminka jak vyšitá. Ona - zamilovaná až po uši. On - nadrbaný saďourek. Bude to klapat? Budeme všichni naivně věřit, že její čistota a něha z něj udělají normálního chlapa? Nebo se naopak Stasi shlédne v jeho světě a nechá se otloukat a ponižovat? Koukněte sami. Za mě - nejnormálnější postava je bodyguard Taylor.

Čas publikace: 22.3.2017 21:39

Plán útěku (2013) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Ray Breslin (Sylvester Stallone) se živí útěky. Je to profesionální zdrhač z kriminálů. Ano! Z mnoha kriminálů. Živí se tím, že věznice upozorňuje na slabá místa v ostraze. A nechává si za to platit. Tak dostane i novou objednávku, která je trochu jiná, ale za ty prachy - proč ne? Jenže! Jenže ona není divná jen objednávka, ale i doprava do věznice a nejvíce pak věznice samotná. A vypadá to i tak, že se snad někdo!!! chce Raye zbavit. Ale kdo???

Čas publikace: 22.3.2017 21:52

Herkules v New Yorku (1970) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Tak začínal božský Arnie :) Jako Herkules, který chce poznat svět lidí. Filmík je to naivní, leč příjemný a neurazí. Boží potomek poznává lidi ze všech stránek a srovnává se ak se světem smrtelníků, tak s vlastní silou. Vůbec nejlepší je koňská honička v parku, kdy poněkud filmaři nevychytali výrazný rozdíl ve výšce podsedního a náručního koně, takže při natáčení scén je zapřahali, jak jim přišli pod ruku a je opravdu vtipné, když v průběhu jedné akce je prcek hned vlevo, hned vpravo.

Čas publikace: 22.3.2017 21:57

Batman a Robin (1997) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Batman je zpět a našel si nového kamaráda. Kvůli dvěma tvářím zahynula téměř celá rodina artistů v cirkuse. Zbyl jen nejmladší syn a Batman se ho ujímá. Nebude to však tak snadné. Mladík si dá jméno Robin a hodlá pomstít své blízké. Do děje vstoupí šílená vědkyně, která hodlá vyhubit živočichy, včetně lidí, kvůli rostlinám. A díky feromonům se Batmanovy a Robinovi zamotá hlava. A nezůstane jen u hlavy. A aby toho snad nebylo málo, je tu ještě šílený vědec, který hledá lék pro svou nemocnou ženu a vše mrazí a šílený Ed Nigma, který se hodlá stát enigmou... A to se ještě vynoří Batgirl. No, blázinec :)

Čas publikace: 22.3.2017 22:10

Terminátor (1984) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Lidstvo vlastně vůbec nepotřebuje stroje a roboty na to, aby se vyhubilo. Ale, zas... když o tu záhubu tak stojí, bylo by od strojů bezohledné nepomoci. Tak Skynet (důvěrně mu můžeme říkat po našem CML) vyšle do minulosti takový šikovný stroječek (říkejme mu terminátor), který by mohl eliminovat jistou Sarah Connor, aby se zbytečně neunavovala rozením nějakého spratka, který by snad v budoucnosti podrýval Skynetovu autoritu a hatil jeho snažení o likvidaci nižších forem života, takto lidí. A ten nevděčný spratek zas poslal do téhož roku vojáka, aby mamču zachránil a jeho udělal. Prostě veselo.

Čas publikace: 22.3.2017 22:18

Resident Evil: Poslední kapitola (2016) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Poslední a též konečný kus z řady Residentů. Blíží se totální vyhlazení lidstva. Až na několik tisíc kousků rádobyelity, mají být všichni vyhlazeni. To by mě zajímalo, kdo by pak na ty prominenty dělal. Alice je poslední možnou záchranou zbytků zdecimovaného obyvatelstva planety Země. Musí získat a do vzduchu rozprášit antivirus proti T-viru. Bojuje s několika statečnými a vrací se do úlu v Raccoon City. Aby protilátku získala. A zde se dozvídá, že s jejím životem je vše jinak...

Čas publikace: 23.3.2017 11:29

Kajínek (2010) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Film podle skutečné události. Notorický zloděj, kriminálník a útěkář Jiří Kajínek, získává svého anděla strážného. Z nějakého důvodu se mladičká právnička pokouší znovu otevřít jeho proces. Ona neví, jestli Kajínek opravdu spáchal vraždu, z níž je obviněn, ale rády by dosáhla za tento jeho údajný (nebo skutečný?) zločin osvobozujícího rozsudku. konec konců - má k osvobození vraha mafiánů své pádné důvody. Mezi tím za podivných okolností zemře její přítel právník, který ví o procesu zřejmě víc, než by měl. Kajínek utíká z vězení a kola se točí dál.

Čas publikace: 24.3.2017 17:03

Nabitá zbraň 1 (1993) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Celkem povedená parodie na Smrtonosnou zbraň :) Emilio Estevez suplující Mela Gibsona je komik a ve filmu se "blýsknou" v asi desetivteřinových rolích takové hvězdy, jako Bruce Willis, Whoopi Golgberg nebo Charlie Sheen. Určitě vás pobaví. Šeredka, která šéfuje prodeji sušenek se nejen rozpuštěním vlasů změní v superkost, ale předvede i nejslavněší scénu ze Základního instinktu :D A známá dvojice detektivů musí rozkrýt síť prodejců drog zapečených v oplatkách :D

Čas publikace: 24.3.2017 17:17

Fontána pre Zuzanu (1986) - film

ilonka.lepicova starstarstarstarstar

Zuzana žije na obyčejném sídišti, kde se vlastně nic celé dny neděje (možná). Jsou zde nezajímaví sousedi. Staré klepny, děda, kterému nic není vhod a obyčejné rodiny. Zuza má mladší sestru, která si o sobě myslí, že není hezká a kamarádku z vedlejšího bytu. Její matka je učitelka a otec je lehce záletný pilot dopravního letadla. Děvčata prožívají první lásky a první větší průšvihy. Poznávají, že sousedé nejsou úplně takoví, jací se zdáli, a že stará, nefunkční fontána může působit i trochu očistně....

Čas publikace: 28.3.2017 16:30