Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (508)

Hon na čarodějnice (1999) - film

Stuma starstarstarstarstar

Nic naplat, i přes zajímavý námět je tento ryze televizní filmový počin naprosto nevýrazný, nudný a bez veškeré sympatie. Chybí tomu patřičná živost a nějaký ten elán dravosti jak se na dobrou detektivní dramatizaci sluší a patří. Když je takové téma bez atmosféry, napětí a určité psychologie daných postav, zbude jen zcela nudný příběh vhodný tak akorát na usnutí. Bohužel.

Čas publikace: 12.12.2016 00:48

Hybrid (2007) - film

Stuma starstarstarstarstar

Film, který snad ani neměl vzniknout Tento snímek svým námětem vypadal celkem zajímavě, leč po shlédnutí jsem byl velice zklamán. Že je to v TV produkci už naznačuje, že výprava nebude nijak slavná, ale tohle vypadá, jakoby to bylo natočeno ve velkém spěchu a z nouze, aby TV měla co vysílat. Přitom první půlhodina filmu vypadala vcelku zajímavě. Tlačilo se dost na pilu. Když najednou, jako by mě někdo přepnul televizi na přírodopisný kanál. Zdlouhavé zpomalené záběry na smečku psů, či vlků, což totálně vypnulo rozjetou mašinu vyprávění příběhu. A to se opakovalo několikrát. že by umělé natahování stopáže? Snad. Od této chvíle toto film totálně pohřbilo a k tomu byla nahrána série nelogičností. Měl jsem co dělat, abych se vůbec dokoukal do konce. Rozhodně tento film ukazuje, jak by to vypadat vůbec nemělo. Škoda, protože námět filmu rozhodně není zase až tak špatný.

Čas publikace: 12.12.2016 01:00

Jeskyně (2005) - film

Stuma starstarstarstarstar

Námět tohoto filmu není nijak originální, ale nezatracoval bych ho. Spousta nelogičností a problémy s velikostí jeskyně vůči létajícím potvorám snad nemůže překvapit. To však rozhodně filmový zážitek nijak nezkazí. Natočeno je to zručně a žánrově adekvátně. A že je tu otevřený konec? To už prostě patří k mnohaleté tradici amerických filmových studií. Ono, co kdyby.

Čas publikace: 12.12.2016 01:01

Zlatokopové z Arkansasu (1964) - film

Stuma starstarstarstarstar

Už jako kluk jsem měl rád filmy o Vinnetuovi a tak jsem si nenechal ujít ani tento film. Překvapením je rozhodně účast českých herců a hlavně české krajiny. Jugoslávie zřejmě přišla poté jako vhodnější kulisa. Film obsahuje vše, co jsem obdivoval u Vinnetuovek. Válečné scény, nájezdy indiánů, jen ta němčina v písničkách na mne působila jako mačeta na pomeranč. Jinak i toto zpracování příběhu o divokém západě má svoje kouzlo a tak bych tento film rozhodně nezatracoval.

Čas publikace: 12.12.2016 01:03

Strašidla (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Tento pohádkový snímek jakoby tématicky navazoval zatím na poslední film o strašidlech v současné době pod názvem ´Kačenka a strašidla´. Od té doby totiž nic takového či podobného nevzniklo a tak se dá říci, že Zdeněk Troška tímto zalepil díru v české filmové tvorbě. Už z faktu, že to točil právě on, je od počátku jasné jak to bude vypadat. Zdání nezklamalo. Protáhlý děj s nepatřičně dlouhou stopáží zapříčiní, že takový mladší diváci u toho velmi těžko vydrží. Chybí tomu švih, elán, energie, dětská fantazie a hlavně humor. Byť je snímek rodinný, děti těžko pochopí narážky na politiky či odkazy na klasické filmy. Je čemu se zasmát? Nelze zaregistrovat jedinou hlášku, jedinou opravdu humornou situaci. Hororová atmosféra je sice markantní, ale na celkový dojem to nezapůsobí. Vizuálně jako by se jednalo o inscenaci. A scénář? Ano, největší chyba je hlavně ve scénáři, který je bez nápadu, bez originality, zkrátka bez ničeho, co by udělalo dojem. Ne, Tohle se opravdu nepovedlo. Bohužel.

Čas publikace: 17.12.2016 19:49

Morgan (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Máme tu další snímek na filozofickou otázku - Co znamená být člověkem? Snová atmosféra společně s úžasnými scenériemi veškerého prostředí vytváří vizuální obraz na pomezí psychologie a emocí plných otázek a přesvědčení. Literární vyprávění je převedeno do obrazu tak naprosto úžasně, že není potřeba slov. Tempo je zpočátku značně pomalé a velmi pomalu se také podle potřeby rozjíždí a to až do grandióznějšího finále byť ničím nepřekvapujícího. Finálové akční scény dle typu vyprávění a souběhu veškerého dění překvapují svou brutalitou. Tento snímek se velmi často srovnává s podobně laděným filmem ´Ex Machina´, ale řekl bych, že danou myšlenkou si jsou oba příběhy vcelku odlišný. Ale to je věc názoru. Film je hlavně pro opravdové fanoušky žánru sci-fi a to jak filmového, tak i literárního. Ostatní se budou bohužel značně nudit, čímž dojde k nepochopení daného konceptu celého příběhu. Ale takový je už úděl daných snímků.

Čas publikace: 17.12.2016 22:36

Oko ve zdi (2009) - film

Stuma starstarstarstarstar

Námět známý svoji šablonou z několika všeobecných krvavých hororů, jen zpracován poněkud jinak. Artová atmosféra celý konceptu příběhu vede k zamyšlení, což při hloubce realizace děje a psychologie postav není pro mnohé nic jednoduchého. Celá pointa na konci celého příběhu tak může být zcela nepochopena, což u artu není nijak vyjímečné. Tento snímek je tedy spíše pro náročného diváka, takže tzv. popkornoví diváci budou spíše zklamáni než nadšeni.

Čas publikace: 18.12.2016 22:58

Faults (2014) - film

Stuma starstarstarstarstar

Svobodná vůle a kontrola mysli je hlavní dějovou linkou konverzačního příběhu o manipulaci člověka. Výborně napsaná dramatizace, hodná i na divadelní prkna, je natočena opravdu brilantně. Artový dojem však zapříčiňuje fakt, že tento film není pro každého. Vlivem inteligentního textu je hloubka děje hodně markantní, takže se musí opravdu pečlivě sledovat, jinak dojde k naprostému nepochopení o co tu vlastně jde. Když se někdo druhému snaží tzv. vymýt mozek, může to být pro dotyčného v určitém okruhu záchrana a nebo naopak tragédie. A o to tu ve svém smyslu jde především. Herecké výkony protagonistů jsou na úrovni, takže z téhle stránky žádná chybička. Tak tedy snímek bez zábavy či akce, jen inteligence na téma hodně podivné.

Čas publikace: 20.12.2016 23:19

Komando (1985) - film

Stuma starstarstarstarstar

80. léta akčním takřka nesmrtelným hrdinům velmi přála a tak to by nebylo, aby si na tom Arnold Schwarzenegger, stejně jako mnozí ostatní, nevybudoval kariéru. Příběh plukovníka Johna Matrixe, bývalého velitele elitní bojové jednotky, je značně jednoduchý. Aby ne, neboť je zaměřen převážně na akci a hlavně na exhibici samotného Arnieho. Není třeba si nic nalhávat, Matrix tu vyznívá jako přímý příbuzný samotného Ramba. Je shoda jejich křestních jmen čistě náhodná? Akční komiksový nářez si nehraje na žádné umění. Jedná se pouze o brutálně efektivní a dobře provedený b-film, jehož jediným cílem je pobavit. A to dělá velmi dobře.

Čas publikace: 22.12.2016 22:00

Walk of Shame (2014) - film

Stuma starstarstarstarstar

Ale jo, i mladé dámy umí propařit celou noc a když se jedna z nich ráno probudí v cizím bytě a když se má dostat bez mobilu, auta, občanky a peněz na velmi důležitý pohovor, následující události vezmou náležitě za své. Lehká komedie se od ryze mužských protějšků v ničem nezadá a pobaví svými absurdními situacemi oné dámy stejně dokonale. Že je to místy ztřeštěné a přitažené za vlasy? Ale takové komedie přece jsou. A že je hlavní hrdinka příběhu blondýna? Tím lépe. Byť je snímek zaměřený spíše pro dámskou část diváků, neznamená to, že by byl nějak ohavný. Ba naopak. Snímek (lehce) pobaví, takže úkol splněn.

Čas publikace: 22.12.2016 22:49

Ženy v nesnázích (2009) - film

Stuma starstarstarstarstar

Je život o sexu a nebo není? Tak by se dala zhodnotit neustálá konverzace hrdinek tohoto příběhu, který takřka nemá žádný smysluplný děj. Myšlenky žen prezentované v tomto filmu jsou sice zajímavé, ale také velice nudnou záležitostí. Pro mužského diváka se tak jedná o nesmírné utrpení, neboť tu absolutně není žádná dějová akce, žádná živost, prostě nic. Jen neskutečné krafání žen o sexu. Na vyplnění televizního nočního vysílacího času by to sice mohlo stačit, ale jinak skutečně není o co stát. Nebyla to takhle náhodou původně divadelní hra?

Čas publikace: 23.12.2016 01:36

Ženy bez mužů (2011) - film

Stuma starstarstarstarstar

Další příběh o životě žen bez mužů. Nelze si vzpomenout na skvělý polský snímek ´Sexmise´, který byl spíše sci-fi komedií a který přeci jen měl něco do sebe. To se bohužel nedá říci o tomto filmovém výtvoru. Sex, sex a stále jen sex. To je to, oč tu běží. Naivita tu však ze všeho číší neskutečnou měrou. Kdyby to mělo alespoň nějaký spád či nějakou atmosféru, ale bohužel Jedná se tak o pouhý nudný filmík bez sebemenšího potenciálu. Tohle dokáží pochopit snad jen ženy.

Čas publikace: 23.12.2016 02:10

Láska a čest (2006) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek je závěrečným filmem volné samurajské trilogie režiséra Yoji Yamada. Lidské drama své doby je natočeno sice s aspektem, ale místy přeci jen poněkud nudně. Artová kamera a vytvořená atmosféra příběhu je na místě, ale určité scény se protahovaly až moc a tím značně ztrácely na své síle, takže pozornost diváku tím asi nebude příznačná. Japonské zvyky spojené s romantismem se však povedlo zachytit a tím se stal snímek neodolatelným, ale lidské emoce tu nějak podivně váznou, což je škoda. Hodně to tím ztrácí. Scénář však naopak nevypadá nijak zle, takže chyba prostě bude někde jinde. Snímek spíše pro náročnější diváky přináší příběh veliké lásky na pozadí obvyklých japonských zvyklostech, který není určen zcela pro každého. Tady jde svým způsobem i o umění.

Čas publikace: 26.12.2016 19:54

Temný anděl (1990) - film

Stuma starstarstarstarstar

Jeden z mála povedených filmů Dolpha Lundgrena. Jeho postava je sympatická, tvrdá a typicky americká. Neustále hláškuje a jde za svým cílem. Snímek má švih, jehož tempo si poctivě drží, výborný scénář a nesmazatelné charisma. Takové náměty byly ve své době velmi populární. Vraždící mimozemšťan v neodolatelném podání Matthiase Huese je skutečně démonický. Děj se drží tématu a neotravuje vedlejšími motivy, což více dodává na atraktivnosti. V žádném případě nenudí. Neustále si vynucuje pozornost a vyvolává zvědavost. Dnes už klasika, která se pro fanoušky Dolpha Lundgrena stala kultem.

Čas publikace: 26.12.2016 23:14

Záblesky chladné neděle (2012) - film

Stuma starstarstarstarstar

Nezávislý snímek na poli psychothrilleru se významně veze na velmi nízkém rozpočtu a na výsledku je to samozřejmě velmi razantně znát. I tak se režisér Ivan Pokorný z toho snažil vytáhnout co se dá. Příběh je velmi jednoduchý a bohužel zcela zbytečně roztáhnutý. Tohle by stačilo odhadem na čtyřicet minut stopáže jako televizní povídka. Napětí se přesto podařilo vytvořit, což je až s podivem. Co se týče herectví, raději se ani nezmiňovat. Pokud v tom byl úmysl, tak bohužel zůstal nepochopen. Místama byl znát malý přesah do artu, ale to asi vzniklo zcela náhodně. Snímek zkrátka vznikal dle hesla: ´Za málo peněz hodně muziky´, takže v tomto případě už vůbec nelze čekat něco velkolepého, něco významného, něco překvapujícího. V kategorii nízkorozpočtových snímků však nedopadl zase až tak hrozně. Jen se na to musí dívat s jistým odstupem. Když je na film málo peněz, zázraky se prostě nedějí.

Čas publikace: 27.12.2016 01:31