Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (506)

Human Traffic (1999) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velká Británie a filmová prezentace taneční hudby a klubové scény. Je víkend a jde se pařit. Víkend plný chlastu, drog, sexu a hudby. V podstatě jde o to, že přesně takto se mluví o partypeoples a tento snímek si z toho dělá legraci. Rozhovor dvou děvčat s reportérkou na téma braní drog budiž jedním příkladem za všechny. Téma tak ponechává se rozhodnout, zda to dobré převažuje nad špatným. Braní drog je prostě nesmysl. Mládež se baví a je jedno o jaký druh hudby se jedná. Snímek je dnes už i takovou filmovou vzpomínkou na 90. léta, kdy byla taneční hudba na vrcholu a kdy si to dnešní čtyřicátníci užívali. Jedná se o nejlepší filmovou výpověď tohoto druhu pohrávající si s realitou a absurdnem. Vyobrazuje britskou klubovou kulturu, tzv. generační mládeže a jejich typický komunikační problém se starší generací. K tomu grandiózní soundtrack, ohromující klubová atmosféra a prostě radost ze života. To vše v osvěžujícím realismu se smyslem pro humor. Více upřímnosti tu snad být už ani nemo

Čas publikace: 3.12.2017 19:33

Fakulta (1998) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek je pojat na stejném konceptu, jako byl úspěšný ´Vřískot´, který se zaměřil na téma -masový vrah v masce- a který ve své zábavnosti neponechal nic náhodě. Robert Rodriquez šel stejnou cestou jako Wes Craven, avšak se pro změnu zaměřil na téma neznámého organismu parazitujícího v těle člověka. Co už takových filmů bylo. Jedno je však jednoznačné a to použití námětové šablony snímku ´Věc´. Například scéna, kde se studentíci pomocí drogy testují, jestli někdo z nich není napaden, rozhodně není náhodná. Jistě si vzpomeneme na obdobnou scénu právě v onom snímku ´Věc´. Jinak je tu mnoho odkazů i na jiné klasické filmy a pozná je jen skutečný znalec. S stejně jako ´Vřískot´je snímek pojat zábavně, místy až parodicky a žánrově zásadově. Potoky krve a useknuté údy tu rozhodně nejsou a na hrůzu se také nijak zvlášť nehraje. Takže co víc dodat? Jedná se o ucelený teenagerovský popkornový sci-fi horor a stejně tak by se měl brát. Zkrátka se jedná o čistou hororovou zábavu a nic víc.

Čas publikace: 3.12.2017 22:17

Svátek matek (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velice pohodový snímek stereotypně poukazující hlavně na přípravy oslav dne matek a počínání různých rodin. Hlavní dvojicí jsou však rozvedení partneři domlouvajíce se kdy a s kým budou děti trávit den a volný čas. Nevraživé hádky jsou však rozhodně vynechány. Příběh se odehrává krátce před dnem svátku matek a tak nějak skromně poukazuje na běžný ´filmový´ život dotýkající se mnohých úskalí a emocí. Film má hlavně za cíl povznést vděk a lásku všem matkám a ukázat jejich silné pouto. Otcové jsou tedy jako obvykle opět povzneseni opovrženě. Jinak se nezapomnělo snad na nic. Mezilidské vztahy jsou hlavní devízou a tak tu nesmí chybět gay manželství, velký věkový rozdíl mezi partnery, problém s nadváhou i krásou. Inu, o děti se stará kde kdo. Samozřejmě je děj opředen ohromným klišé, ale proč by to nakonec u takovéhoto filmu vadilo. Poklidné vyprávění sem tam vyvolávající úsměv, úzkost a hlavně zdvořilé pochopení. Takže vlastně taková lehčí moralitka.

Čas publikace: 8.12.2017 17:24

Cheongnyeongyeongchal (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Kinematografie Jižní Koreje překvapila zábavným snímkem o dvou kadetech policejní školy ve snaze zachránit unesená děvčata. Celé dějství je svižné, plné humorných situací a nějaké té akce, kdy ta vrcholná na diváky čeká na samém konci. O ryze akční film se však v žádném případě nejedná. Na začátku se odehrává nástup nových Kadetů spojené s loučením s rodiči, jejich první výuka, test a fyzický výcvik. A tak tohle všechno vřele připomene starou dobrou americkou klasiku ´Policejní akademie´ či český pokus o něco podobného ´Byl jednou jeden polda´. Když dva kadeti společně odejdou na vycházku, jsou později náhodně svědky únosu děvčete. Děj tak dostává zcela jiný směr. Oba chlapci se s vervou sobě vlastní okamžitě pustí do pátrání a tak poprvé zažijí co je to policejní práce. Dostávají se do různých situací, které pobaví, anebo alespoň vyvolají lehký úsměv. Humor z děje vždy nějak vyplyne. Film osvěží, pobaví a zanechá za sebou příjemný filmový odpočinkový zážitek.

Čas publikace: 9.12.2017 14:43

Hrabě Monte Cristo (2002) - film

Stuma starstarstarstarstar

Popkornová verze jednoho z známějších příběhů Alexandra Dumase st. kterou rozhodně nevezmou v potaz fanoušci literární předlohy. Příběh je pro svoji volnost a nadhled značně poupraven, tudíž snímek předkládá dějství snad jen předlohou se inspirující, byť se zachováním všech postav. A tak tedy tvůrci jednoznačně vyprodukovali zcela ojedinělý zábavný dobrodružný film a to bez očekávané špetky romantismu, intrik a lstivosti. Ale nakonec, proč ne? Filmových verzí je už spousta a tak není od věci si s tím krapet pohrát. A tak se tento počin může zařadit ke snímkům ´Tři mušketýři´ z roku 1993 a ´Muž se železnou maskou´z roku 1998.

Čas publikace: 12.12.2017 14:24

Nejkrásnější den (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

´Život je zvláštní: někdy je v maličkostech jasný a jindy je celý neprůhledný.´ Florian David Fitz se zřejmě podíval na starší snímek ´Klepání na nebeskou bránu´ a řekl si, proč takový příběh nepojmout daleko citověji. Sedl si a sepsal scénář dle svých představ mající daleko blíž k realismu. A tak tu máme opět dva mladé lidi se smrtelnou diagnózou, kteří se rozhodli ještě dát svůj život krapet do pořádku pořádně si užít a své čekání na den D urychlit. Příběh skutečně daleko více cílí na city a chování různých lidí u diváka vyvolává roušku nevole, viz Bennova bývalá partnerka a její přístup po té, co se jí Benno svěří se svým neodvratitelným osudem. Samotný konec je už ale přeci jen dosti nadnesený, i když se v podstatě jedná o sen všech takto nemocných. Snímku by daleko více slušel artový styl. Tady se to nese v nadhledu a přesvědčení neukrývající humorné situace a místy i dramatizace. Jedná se tak více o zábavu než o braní osudu dvou lidí zcela vážně, což je škoda.

Čas publikace: 12.12.2017 15:30

Vítejte v džungli (2013) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek se opírá o známou reality show ´Survivor´, nebo-li ´Kdo přežije´, takže kdo tuto soutěž zná, bude jistojistě předem vědět, jak tento filmový počin vypadá. Atmosféra je zcela stejná. Jednu z rolí si vzal i Jean-Claude Van Damme a jak jinak, roli bývalého mariňáka, který to má všechno na povel. S postavou si poradil dobře a zahrál ji s veškerou grácií pro svou naivitu a v jistém smyslu i určitou zvrácenost. Takže tu jde dějově o naučení se přežít v divoké přírodě a byť se to celé vzývá v bláznivou komedii, není tomu tak. O komedii se sice jedná, ale vyznačuje se aspektem odlehčené zábavy. Vlastně něco, jako rodinná komedie. Jen tu chybí ještě děti. Snímek k víkendovému odpočinku naprosto se hodící.

Čas publikace: 12.12.2017 16:52

Hwuisaengbuhwaja (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Oběti násilných činů se vrací mezi živé, aby potrestali své vrahy, když tak neučiní justiční orgán. Námět hodný pro zajímavý mysteriozní thriller v asijské produkci, ale to by spíše mělo být v rukách japonských tvůrců. Tento počin mají na svědomí Korejci a byť je scénář velice dobrý, nelze očekávat leckterý atmosferický, strašidelný či napínavý příběh. Jedná se spíše o zajímavou propletenou poklidnou detektivku, kde po vizuální stránce není takřka o co stát. Kromě scén odcházení znovuzrozených obětí po výkonu pomsty zpět mezi mrtvé vlastně dějově ani není dalších speciálních efektů potřeba. Svým vyvrcholením však má čím překvapit, čímž je citová stránka věci naplněna. Korejská kinematografie přinesla do světa filmu další výborný nápad a tak vzniká pochopitelná otázka. Chytne se toho opět Hollywood?

Čas publikace: 14.12.2017 19:58

Other People (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímků o životních těžkostech jednotlivců není nikdy dost. Hlavní postavou příběhu je tentokrát gay brouzdající se životem jak jen to jde. Matka umírá na rakovinu, nábožensky založený otec se nikdy nesmířil s jeho orientací, opustil ho přítel a k tomu mu odmítli v zaměstnání projekt. Spousta emocionálních otázek v silném příběhu vyvolávající lehký úsměv nad některými okamžiky, ale i pochopení a hlavně soucit. Ne každý má život vysněný a plný radosti. Syrová realita všedních dní. Artový počin jako obvykle pouze pro filmové fajnšmekry.

Čas publikace: 14.12.2017 20:21

Most do země Terabithia (2007) - film

Stuma starstarstarstarstar

Emocionální film splňuje svůj účel na výbornou. Velmi jednoduchý příběh je vyprávěn lehce a lidsky. Překvapením jsou i tragické události, které sice patří k životu, ale u takovýchto tipů filmů nejsou zvyklé. Film pro celou rodinu, a hlavně pro ty, co také měli nebo mají svůj vysněný svět kde si odpočinou a kde přijdou na jiné myšlenky. Toto je jasná volba.

Čas publikace: 2.11.2016 02:17

Slepota (2008) - film

Stuma starstarstarstarstar

Depresivní a místy temný snímek o náhlém oslepnutí všeho lidstva. Jakýsi postkatastrofický příběh o zoufalství a beznaději, jehož původ nějak nebyl vysvětlen. Ani to, že jedna žena, jako snad jediná neoslepla, což je mi opravdu vskutku záhada. Psychologie postav je značně jednotvárná a bez jakéhokoliv kroku vřed. Ono je to vůbec celé takové uměle natahované, což je dost na škodu. Místy přichází nuda a šeď. Tempo si drží, stejně tak i atmosféru, jenže je to nějak málo. Málo na to, aby to náhodného diváka nějak zaujalo. A jak slepota přišla, tak zase odešla a život jde dál. Hmmm...

Čas publikace: 2.11.2016 02:30

Nebe, peklo… zem (2009) - film

Stuma starstarstarstarstar

Jedná se o vztahový příběh zabývající se mladou, sebevědomou baletkou, která po odhalení nevěry svého přítele začne hledat své místo v životě a hlavně pevnou půdu pod nohama. Podobných snímků je v České kinematografii vcelku hodně, avšak tento překvapuje hlavně tím, že se jedná o snímek slovenský, což není zase až tak časté. Příběh sleduje veškeré počínaní hrdinky děje a vlastně se dá říci, že jejíma očima. Její osud je tak trochu k zamyšlení. Má být varováním pro ostatní? Snové sekvence směřují laťku do artových končin, čímž je přizpůsobena i veškerá atmosféra vyprávění. Na city se tu v žádném případě nehraje, i když je to místy tak tak na hraně. Film je určen hlavně pro dámskou část publika, mezi nimiž se určitě najde někdo s podobnými zážitky a starostmi. Tak trochu vážné téma,které je vedeno s lehkostí a ohromnou skromností.

Čas publikace: 2.11.2016 03:28

Rio Lobo (1970) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek je atmosférou umírněný a i přes použití něco málo akčních scén se spíše jedná o dějově poklidné vyprávění. John Wayne se tu představuje přesně tak, jak je ze svých westernových rolí známý, ale také je na něm poznat, že už nějaká ta léta má a že už není tak hbitý a svérázný jako dříve. I přes tento fakt ale celkově snímek nevyznívá zase nijak špatně. Dějství z divokého západu podléhá veškerému standartu westernového žánru, jen není tak typicky rodokapsově živý, jak by si mnohý divák představoval.

Čas publikace: 2.11.2016 20:54

Romasanta: Hon na vlkodlaka (2004) - film

Stuma starstarstarstarstar

Zdánlivě hororový, jinak dramatický snímek pojednává příběh, který je kupodivu na základě skutečných událostí. Španělsko roku 1851 a u soudu se zodpovídá ze svých činů sériový vrah jménem Romasanta, který o sobě tvrdí, že je vlkodlak. Jedná se tedy o historický příběh pojednávající jak soud, tak i předchozí osud souzeného. Temná atmosféra sice ze všeho kýpí, ale dějově je celá tato věc značně těžkopádná a místy nesrozumitelná. Spousta hluchých míst nudí a to ostatní nijak nedává šanci zaujmout. V podstatě nejde rozlišit myslí-li to tvůrci vážně nebo se skutečně jedná jen o pouhou úpravu do hororového žánru. Takto natočený snímek spíše vypadá, jakoby vznikl pro televizi, jen s poněkud větším rozpočtem na výpravu.

Čas publikace: 2.11.2016 22:18

Kód smrti (2008) - film

Stuma starstarstarstarstar

Atmosférou to není nejhorší, ale všemu opět klasicky kazí typické záběry na Stevena během akčních scén, kdy vlastně kromě jeho poklidného obličeje nic dalšího nelze spatřit. Akce je tu dost, ale když není vidět hlavní představitel a ještě k tomu mistr bojového stylu ´aikido´ co vlastně dělá, všechno to vyznívá vniveč. Ledabylé mávání rukou je prostě k ničemu. Nejhorší je, že je také opět poznat, že akční scény nedělal on. Což o to, se Stevenovou postavou se nelze čemu divit, ale proč to filmaři pořád dělají tak okatě? Co se týče dějství, rozhodně se jedná o strhující napínavou podívanou. A tak ještě jednou, škoda těch filmových blbin se Stevenem, jinak by to byl dokonalý béčkový akční nářez.

Čas publikace: 4.11.2016 20:42