Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Recenze uživatelů (506)

Lovec jelenů (1978) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velice impozantní příběh pojednávající o přátelích užívající si svůj život plnými doušky, které následně totálně změní válka ve Vietnamu. Tříhodinová stopáž může připadat moc, ale na druhou stranu se tak velmi věrně poukazuje na život obyčejných lidí prožívající své radosti a strasti, které naruší pro ně bezvýznamná válka. Každý prožívá své trauma jinak. Někdo to zvládne, někdo ne. Taková smrtící hra nazývající ´Ruská ruleta´, nebyla nikdy tak zvýrazněna jako zde. Plynulý vývoj postav je tedy k uchopení problematiky velice významný. Jedná se o jeden z několika nejlepších protiválečných snímků, jaké ve své podstatě byli natočeny. Tady nejde o válku jako takovou, ale o to, co z obyčejných lidí válka dělá.

Čas publikace: 30.3.2017 17:47

Potopa (2007) - film

Stuma starstarstarstarstar

Zajímavá vize o ohromné záplavě v Londýně rozdělená do dvou dílů v celovečerní stopáži. Tvůrci hned z počátku nezdržují s nějakým vývojem a představováním postav a rovnou vtrhnou do ohrožení záplavovou vlnou. Celý první díl se dějově vyvíjí pomalu a takřka přirozeně, kde se sledují ty nejhlavnější aktéry všeho dění, čímž jsou vědci a politici. Druhému dílu už bohužel jakoby docházel dech, poněvadž se to velmi brzy začne táhnout a dlouho se to tak drží. Na televizní rozpočet je vizuální stránka povedená, byť jsou znatelné klasické trikové metody za použití CGI. Ano, při reálném pohledu se jedná o jedno ohromné klišé, ale jako katastrofický thriller televizního ražení se nejedná o špatný počin. Prostě jen pouhopouhá filmová vize a nic víc.

Čas publikace: 31.3.2017 02:18

Nebezpečný let (2007) - film

Stuma starstarstarstarstar

Dvoudílný televizní snímek o únosu dopravního letadla je vlastně taková směska nejznámějších scén z různých filmů na stejné téma a to počínaje již první o nepovedeném policejním zásahu, kdy hlavní postava na základě toho odejde od policie a až po závěr, kdy se s letadlem přistává bez pilotů. Takže se dá u toho velmi dobře hádat, kde jaká scéna již byla k vidění. Jako obvykle se jede na plný kotel už od prvních minut a napětí se udržuje po celou stopáž obou dílů. Na televizní rozpočet to rozhodně nevypadá nijak zle.

Čas publikace: 10.4.2017 02:35

Bok po boku (1996) - film

Stuma starstarstarstarstar

Akční film mající veškeré aspekty svého žánru typické pro 90. léta překvapí svým zpracováním. Svojí výpravou, akčností, atmosférou a tempem vůbec není poznat, že se jedná o ryze televizní film. Tak tady si tvůrci dali hodně záležet. Za pozornost stojí Danielle Harris a to v roli rebelující puberťačky až neuvěřitelně sprosté na svého otce. Tuhle roli si totiž vlastně zopakovala, neboť už v takovéto pozici byla vidět o pět let dříve a to ve snímku s Brucem Willisem ´Poslední skaut´. Tady si otce neméně zdatně zahrál Michael Rooker, který je zároveň vzteklý zadlužený bývalý policajt. S dcerou se náhodně dostane do spárů japonské mafie vyřizující si účty s konkurenčním gangem a tak mají o zábavu postaráno. Spousta akce, žádná hluchá místa a příznačný motiv. Akční zábava jako každá jiná, jen televizní s zřejmě s větším rozpočtem.

Čas publikace: 10.4.2017 04:22

Rudý úsvit (1984) - film

Stuma starstarstarstarstar

V době studené války někoho v Americe napadlo, jak by to asi vypadalo, kdyby Sovětský svaz napadl Ameriku. A tak vznikla partyzánská vize zcela poplatná době zaměřená především na teenagery. Snímek jako takový dosti vypadá propagandisticky a těžko říci, co je na tom skutečně pravdy. Doba vzniku by tomu ale odpovídala. Sovětští výsadkáři přistanou zrovna u školy a první obětí se stává učitel. Okamžitě následuje tvrdý útok na školu. Příběh sleduje především mladé lidi jak si v takové situaci počínají. Vše je koncipováno tak absurdně, že se na téma tvůrci podívali ještě jednou rok poté a natočili snímek ´Invaze do USA´, kde si hlavní roli střihl Chuck Norris. A to byla jiná liga. Ale zpět k tomuto snímku. Akční scény nejsou špatné a chování lidí by se dalo považovat za reálné. Takoví zrádci a kolaboranti se objevují v každé době a v každé situaci. Celkově je to však velmi těžkopádný snímek, i když jako válečný počin nevyznívá zrovna zle. Poprvé se tu setkali Patrick Swayze a Jennifer Grey

Čas publikace: 11.4.2017 02:19

Den trifidů (2009) - seriál

Stuma starstarstarstarstar

Na televizní rozpočet slušná výprava a vizuální efekty. Něco má být špatně? Prostě to není Hollywood a to je celé. Dvoudílný televizní snímek v celovečerní stopáži není věrnou adaptací knihy (to ani nejde), ale volnou adaptací a vtom je nemalý rozdíl. Tempo je jako obvykle pomalejší, ale v tomto žánru zase ku prospěchu věci. Děj tak má alespoň přirozenější a hlavně srozumitelnější vývoj. Sci-fi příběh o útočících masožravých rostlinách má v sobě určitou myšlenku, které si málokdo všimne. To je tak, když se očekává a sleduje především akce a ne příběh. Znepokojující dějství je tak určitým varováním, které, jak už víme, stejně nebude vyslyšeno. A dobře nám tak.

Čas publikace: 12.4.2017 14:47

Ničivá bouře (2009) - film

Stuma starstarstarstarstar

Spojení sci-fi a katastrofického žánru bylo vždy plné nápadů a fantazie, ale tady se už šlo skutečně do extrému. Sice to v sobě má punc reality, neboť pokusy ovládnout počasí se tu kdysi dávno skutečně děli, ale tady je do toho vražena ještě politika, korupce a intriky mocných, takže se jeden nestačí divit, co všechno je během ničivé bouře možné. Dvoudílný celovečerní televizní snímek se jako obvykle nenechá rušit poklidným vývojem dějství a rovnou hned zpočátku skočí hrozby. V prvním díle se děj ještě nějak posouvá, ale ve druhém se už viditelně natahuje i přes neustálou akci, takže to po chvíli doslova přestane bavit. Příběh v sobě sice má určitou myšlenku a poslání, ale v takovémto tempu tak nějak zaniká. Je to jako vstoupit do rozjetého vlaku a prostě bez zastávky jet. A je putna kam a proč. Tady se měl ubrat setsakramentský plyn, neboť je takto děj značně zmatečný a vůbec nesrozumitelný.

Čas publikace: 12.4.2017 15:43

Legendary: Tomb of the Dragon (2013) - film

Stuma starstarstarstarstar

Nic naplat. Tohle by fungovalo leda tak v komiksu. Někde v Číně se pořádá hon na místní Lochnesku v podobě ještěra a lovci se tu dostanou do sporu s vědci jestli ho zabít a nebo nechat žít. Zkratkovitý příběh bez plynulého vývoje děje a nějaké fantazie. Proti sobě tu byli postaveni Scott Adkins a Dolph Lundgren, který si očekávaně zahrál záporáka. Ten snad takovéto snímky bere už ze zoufalství, jinak to snad není možný. Oba dva by měli slibovat pořádnou dávku akce, ale bohužel, nechť si divák nechá zajít chuť. Sice se střetnou, ale jen tak aby se neřeklo. Ještěr je samozřejmě pixelový, tedy v CGI provedení, sice vyobrazeného dobře, ale za animaci by už v dnešní době měli dostat animátoři výpověď. Film absolutně bez smyslu a vůbec nějaké hodnoty. Tohle vážně bylo dokonce i ve 3D?

Čas publikace: 12.4.2017 16:36

Hibernatus (1969) - film

Stuma starstarstarstarstar

Výtečná komedie stavěná na komice Louise de Funèse, který se tu na konci opět velice zábavně rozparádí. Snímek má neobvykle kratší stopáž, ale asi je to dobře. Námět alespoň není uměle natahován ve snaze z toho vytřískat co nejvíce. Zápletka děje je tedy krátká, jednoduchá a v rámci humoru a srandy dokonale vyšperkovaná. Funèsovu manželku si tu již po čtvrté zahrála Claude Gensac a po čtvrté se také po boku svého otce a podruhé v roli syna objevuje i Olivier. Tedy skutečný Louisův syn Olivier de Funès. A tak tu máme příběh o rozmrazeném dědečkovi a sehranému divadlu, aby si připadal jako ve své době. Schválně komu puknou nervy prvnímu.

Čas publikace: 21.7.2017 06:35

Četník ve výslužbě (1970) - film

Stuma starstarstarstarstar

Na četnickou stanici přišla pohroma. Četnický oddíl se musí omladit a tak všichni bez vyjímky musí na zasloužený odpočinek. Jenomže nuda je silnější a tak se všichni potají převléknou do uniforem a… A bohužel, už to nějak není ono. Louis de Funès sice řádí jako obvykle, ale slabý scénář prostě nezachrání. Jedná se i o poslední příběh, kde vystupuje Fougasse v podání Jeana Lefebvra. Scenáristické nápady pro postavu cholerického strážmistra Cruchota sice obsaženy jsou, jako např. obrana svého domu, ale co se týče humoru, krapet to skřípe. S rozvahou a skromností však snímek pobavit dokáže, jen ne tolik, jak by mohlo být očekáváno.

Čas publikace: 15.8.2017 19:27

Odstřelovač (1998) - film

Stuma starstarstarstarstar

Dolph Lundgren ve snímku snažící se zanechat nějaký odkaz a snad i myšlenku, ale zpracovaném tak podivně, že divák tápe na jaký žánr se to vlastně dívá. Mísí se tu dobrodružné drama s explozivní akcí a do toho se ještě cpe i nějaká ta romance. Angola po občanské válce, všude nějaká mina, humanitární organizace je likvidující a do toho banda teroristů, která se zmocní ničící zbraně. Žánrový myšmaš vhodný pouze pro videotrh. Mnohé scény spíše budí úsměv nad amatérskou kamerou a vůbec vyobrazením scén. Kolikrát se Dolph na začátku při přepadení ohlédne za sebe po stojícím tanku během masivní bitvy aniž by se pohnul z místa? Při jeho vysoké postavě by ho opravdu ani nikdo netrefil? Ne, pokud si chce divák snímek užít, nesmí u toho takto přemýšlet, jinak je to ztracený.

Čas publikace: 15.8.2017 20:20

Kačer Howard (1986) - film

Stuma starstarstarstarstar

Ve své době velice smolný film, který dnes vypadá jako obyčejná komiksová sci-fi zábavná rodinná podívaná, ze kterého 80. léta doslova září. Onen komiks skutečně vycházel a byl vcelku populární a tak není divu, že vznikl i film. Jenomže jeho odklonění od předlohy fanoušci prostě nepřijali. Nemělo to ten správný satirický šmrnc a dobrodružnost. Vyloženě dětský film to není, ale dnes už to ani jim nijak neuškodí. Při sledování snímku tedy doporučuji pustit svou roušku fantazie a bavit se. Berme to jako předchůdce známých ‘Želvy ninja’.

Čas publikace: 17.8.2017 17:28

Pět nejlepších (2014) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek se zabývá tématem pojednávající americkou barovou zábavu jednoho komika pojmenované jako stand-up vystoupení a protože autorem scénáře je Chris Rock, který si to sám nejen natočil, ale zahrál si i hlavní roli, se dá usuzovat, že snad čerpal ze svých vlastních životních zkušeností. Jedná se o nenáročnou komedii, která však nijak zvlášť zábavná není. Newyorský zaškatulkovaný komik se snaží prorazit v dramatických dobrodružných filmech, ale nikdo to prostě nedokáže přijmout. A tak je tlačen zpět ke komice, což zase odmítá přijmout on. Nic víc, nic míň. Scénář je bohužel dosti slabý a jeho natočení na něm nic neposílilo. Jestli to v sobě nese nějakou myšlenku, závidím tomu, komu se ji podařilo pochopit. Je to málo živé, málo zábavné, málo přitažlivé.  Nic naplat, po shlédnutí tento snímek bezostyšně upadne do zapomnění.

Čas publikace: 17.8.2017 19:36

Millerovi na tripu (2013) - film

Stuma starstarstarstarstar

Falešná rodina na cestě do Mexika a zpět s balíkem marihuany. Velice zábavná etuda, která ještě více vynikne v prodloužené verzi. Neznámí lidé se sejdou, aby pod záminkou fungující rodiny propašovali marihuanu z Mexika. Co osoba, to specifický charakter a tak už cesta tam stojí za to. Ale cesta zpět se už změní v něco, co snad nikdo nečekal ani v tom nejhorším snu. A divák se baví. Pravda, komedie trochu formální, ale ve svém smyslu velice dobře propracovaná. Film vznikl v době, kdy ještě filmovou branží táhl tzv. prcičovský styl, a tak i zde dojde v rámci humoru i k sexuálním narážkám. A právě z tohoto důvodu se tohle rozhodně nedá považovat za rodinný film. Jennifer Aniston opět ukázala co jí jde nejlépe, ale ani ostatní samozřejmě nezůstali pozadu. Vše funguje jak má a tak si tu diváci se smyslem pro humor určitě přijdou na své a na chvíli zapomenou na všechny životní chmury.

Čas publikace: 5.10.2017 16:39

Into the Grizzly Maze (2015) - film

Stuma starstarstarstarstar

Ekohoror plný známých hereckých tváří. A kdo je ten zabiják tentokrát? Obrovský medvěd. A pěkně naštvaný. Proč je naštvaný nevíme, ale jako důvod honu na něj to bohatě stačí. Některé scény až připomínají slavného Predátora. A tak tu máme něco, co nepřináší nic, co by tu ještě nebylo. Výprava se však povedla. I když v tom lese to vypadá, jako by měl zaútočit místo medvěda bažináč. Na to, jak mohutný ten medvěd je, se umí chovat jako indián. Nehlučně se přiblíží a zaútočí nečekaně. Žádný šum, ani větvička nekřupne. No, je to pěkný kabrňák. Medvěd jako takový je však kupodivu vyobrazený překvapivě velice dobře. Jak to celé skončí je od samého začátku jasné a tak je děj jen o tom, jak si dotyční aktéři příběhu počínají. Další zábavný ekohoror, kde se občas nějaká ta utržená končetina ukáže, ale jinak není vcelku o co stát. Prostě je tu parta lidí jdoucí lesem na medvěda a to je vše. Ale na béčkový film to zase až tak špatné není. Naopak. Jen z toho předem neočekávat něco světoborného.

Čas publikace: 10.10.2017 21:43