Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Nejlépe hodnocené

Nově přidané recenze

Midnight Runners (2017) - film

Stuma starstarstarstarstar

Kinematografie Jižní Koreje překvapila zábavným snímkem o dvou kadetech policejní školy ve snaze zachránit unesená děvčata. Celé dějství je svižné, plné humorných situací a nějaké té akce, kdy ta vrcholná na diváky čeká na samém konci. O ryze akční film se však v žádném případě nejedná. Na začátku se odehrává nástup nových Kadetů spojené s loučením s rodiči, jejich první výuka, test a fyzický výcvik. A tak tohle všechno vřele připomene starou dobrou americkou klasiku ´Policejní akademie´ či český pokus o něco podobného ´Byl jednou jeden polda´. Když dva kadeti společně odejdou na vycházku, jsou později náhodně svědky únosu děvčete. Děj tak dostává zcela jiný směr. Oba chlapci se s vervou sobě vlastní okamžitě pustí do pátrání a tak poprvé zažijí co je to policejní práce. Dostávají se do různých situací, které pobaví, anebo alespoň vyvolají lehký úsměv. Humor z děje vždy nějak vyplyne. Film osvěží, pobaví a zanechá za sebou příjemný filmový odpočinkový zážitek.

Čas publikace: 9.12.2017 14:43

Svátek matek (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velice pohodový snímek stereotypně poukazující hlavně na přípravy oslav dne matek a počínání různých rodin. Hlavní dvojicí jsou však rozvedení partneři domlouvajíce se kdy a s kým budou děti trávit den a volný čas. Nevraživé hádky jsou však rozhodně vynechány. Příběh se odehrává krátce před dnem svátku matek a tak nějak skromně poukazuje na běžný ´filmový´ život dotýkající se mnohých úskalí a emocí. Film má hlavně za cíl povznést vděk a lásku všem matkám a ukázat jejich silné pouto. Otcové jsou tedy jako obvykle opět povzneseni opovrženě. Jinak se nezapomnělo snad na nic. Mezilidské vztahy jsou hlavní devízou a tak tu nesmí chybět gay manželství, velký věkový rozdíl mezi partnery, problém s nadváhou i krásou. Inu, o děti se stará kde kdo. Samozřejmě je děj opředen ohromným klišé, ale proč by to nakonec u takovéhoto filmu vadilo. Poklidné vyprávění sem tam vyvolávající úsměv, úzkost a hlavně zdvořilé pochopení. Takže vlastně taková lehčí moralitka.

Čas publikace: 8.12.2017 17:24

Fakulta (1998) - film

Stuma starstarstarstarstar

Snímek je pojat na stejném konceptu, jako byl úspěšný ´Vřískot´, který se zaměřil na téma -masový vrah v masce- a který ve své zábavnosti neponechal nic náhodě. Robert Rodriquez šel stejnou cestou jako Wes Craven, avšak se pro změnu zaměřil na téma neznámého organismu parazitujícího v těle člověka. Co už takových filmů bylo. Jedno je však jednoznačné a to použití námětové šablony snímku ´Věc´. Například scéna, kde se studentíci pomocí drogy testují, jestli někdo z nich není napaden, rozhodně není náhodná. Jistě si vzpomeneme na obdobnou scénu právě v onom snímku ´Věc´. Jinak je tu mnoho odkazů i na jiné klasické filmy a pozná je jen skutečný znalec. S stejně jako ´Vřískot´je snímek pojat zábavně, místy až parodicky a žánrově zásadově. Potoky krve a useknuté údy tu rozhodně nejsou a na hrůzu se také nijak zvlášť nehraje. Takže co víc dodat? Jedná se o ucelený teenagerovský popkornový sci-fi horor a stejně tak by se měl brát. Zkrátka se jedná o čistou hororovou zábavu a nic víc.

Čas publikace: 3.12.2017 22:17

Human Traffic (1999) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velká Británie a filmová prezentace taneční hudby a klubové scény. Je víkend a jde se pařit. Víkend plný chlastu, drog, sexu a hudby. V podstatě jde o to, že přesně takto se mluví o partypeoples a tento snímek si z toho dělá legraci. Rozhovor dvou děvčat s reportérkou na téma braní drog budiž jedním příkladem za všechny. Téma tak ponechává se rozhodnout, zda to dobré převažuje nad špatným. Braní drog je prostě nesmysl. Mládež se baví a je jedno o jaký druh hudby se jedná. Snímek je dnes už i takovou filmovou vzpomínkou na 90. léta, kdy byla taneční hudba na vrcholu a kdy si to dnešní čtyřicátníci užívali. Jedná se o nejlepší filmovou výpověď tohoto druhu pohrávající si s realitou a absurdnem. Vyobrazuje britskou klubovou kulturu, tzv. generační mládeže a jejich typický komunikační problém se starší generací. K tomu grandiózní soundtrack, ohromující klubová atmosféra a prostě radost ze života. To vše v osvěžujícím realismu se smyslem pro humor. Více upřímnosti tu snad být už ani nemo

Čas publikace: 3.12.2017 19:33

Mean Dreams (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Nezávislý snímek o dvou mladých lidech, jejich snech o svobodě, toleranci a lásce. Zoufalství a beznaděj v jejich domovech je donutí k útěku, a snaží se uniknout zlu, které je provází. Nemají oporu, nemají pochopení. Je to i příběh o dospívání a rodičích nechovajících se jak by měli. A když má navíc rodič násilný charakter, hořká pachuť reality staví dějství do temné roviny. Jenomže ani takový charakter není jen tak od věci. Každý má svůj nelichotiví osud který člověka zlomí, čímž se projeví jeho tragická neohleduplnost se zlomenou duší. Dramatický thriller ve svém vyprávění pluje jako vánek a věrně si drží neklidnou náladu v atmosféře ekonomického zoufalství zároveň s nadějí mladých duší v představách o lepším životě. Pozitivní poetická konfrontace na samém konci příběhu je k zamýšlení. Je to příběh o úzkosti mládí a síly první lásky. A je to příběh hodně znepokojující.

Čas publikace: 3.12.2017 15:47

Otče, zemři (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Syrový brutální příběh o pomstě žánrově s přesahem do artu podpořen vkusnou výpravou a ohromující kamerou používající cílené filtry. Syn Pierce Brosnana Sean pojal snímek vskutku stylově. Jako režisér  překvapil. Příběh začíná typicky násilnou scénou, která osvětluje důvod pomsty. Už zde je velice drze emocionální. Osoba toužící po pomstě je hluchá. Zajímavý aspekt, se kterým si děj zase až moc nijak nepohrává. Dějství se převážně zaměřuje na osobu roznášející strach, potoky krve a smrt. Dalo by se říci, že se jedná nezvykle o artový slasher, avšak filmové vyjádření se přeci jen pohybuje na jiné úrovni. Myšlenka celého dějství je jednoznačná. Pomsta není ušlechtilá, ale lidská. A když už člověk něco takového dělá, tak to má dělat pořádně. Charaktery postav jsou jednoznačné, dějová linka jasná a souhra brutality s náboženskými motivy vyvážená. Pro svoji krutost není snímek pro slabší povahy. Příběh byť smysluplný je ve své hnusotě a krutosti jen pro určitou skupinku diváků.

Čas publikace: 2.12.2017 21:56

Gangy New Yorku (2002) - film

Stuma starstarstarstarstar

Velkorozpočtový snímek je co se týče výpravy velkolepý, dějově se silnými aspekty obrazu a scenériemi v jistém smyslu přijatelný. Na filmové zpracování těžké téma a je vidět, že ne úplně se příběh povedl přenést na stříbrné plátno. Na začátku je dějově nabídnuta bojová scéna, aby se vše nakonec obrátilo v pomalejší vývoj k dalšímu konfliktu. Stopáž snímku se jeví jako zbytečně dlouhý. O dramatizaci sice nouze není, ale jak se říká, čeho je moc, toho je příliš. Pod kotlem to neustále vře, ale k vrcholu ne a ne dojít. Historické souvislosti New Yorku s tímto filmem znají snad jen Američané, takže věrnost událostí je lépe ponechat na nich. Příběh o New Yorku a Americe v letech 1846 - 1862, kdy vládne bezohledné násilí, iracionální chování, korupce a hlavně neúcta k demokracii jako takové. Manipulace voleb a vzájemné napadání hraničící až se šílenstvím. Drsná podívaná o další americké nelichotivé historické éře o svém vývoji a budování Ameriky.

Čas publikace: 2.12.2017 19:32

Renesance (2006) - film

Stuma starstarstarstarstar

Černobílé anime na základě reálného filmu. Francouzští tvůrci vsadili na noir, což atmosféru vzdálené budoucnosti posílilo. Příběh má také nějaké to filozofování. Animace je na tento styl povedená a to i po vizuální stránce. Černobílý komiks tu zkrátka ožil v celé své černobílé kráse. Děj pomalejší, což je na žánr přínosné. Nevyhýbá se ani akčních scén. Pravda, moc jich tu není, ale to už u thrillerů tak bývá. Snímek jako takový byl zajímavým experimentem, který se dál vyvíjel a jak víme, chytli se ho i čeští tvůrci. Komiksové fandy nadchne, fanoušky sci-fi snad, ostatním bude spíše na obtíž. Je tu jen černá a bílá. Z počátku na sledování obtížnější, ale dá se na to zvyknout. Jedná se o stylový a kreativní film, kde černobílá kresba zvýrazňuje futuristickou architekturu, technologii a život v Paříži. A když se do toho ještě zapojí fantazie diváka, veškeré představy dosáhnou svého. S pozdějším ´Sin City´ naprosto nesrovnatelné.

Čas publikace: 1.12.2017 17:47

V moci posedlosti (1993) - film

Stuma starstarstarstarstar

Nějaká temná atmosféra děj provází, ale to je asi tak všechno. Námět příznačný, ale málo rozvinutý. Příběh má mnoho nelogičností, které bortí veškeré představy o temném thrilleru. Jako např. Tracy byl omylem vyoperován zdravý vaječník a byť se to nemocnice snaží utajit, ona ví vše a dokonce, jak sama uvádí, již ráno mluvila s právníkem. Hm… Tady byla rozhodně snaha děj bezmyšlenkovitě urychlit. A takto by se dalo pokračovat dál. A smysl toho všeho? Máme tu jakéhosi sériového vraha a dějově jenom proto, aby Andy zjistil, že nemůže mít děti. Tady se tvůrci tedy setsakramentský sekli. Snímek vhodný leda tak pro televizi pro pozdější dobu na uspání. Přemýšlet u toho k ničemu nevede. No nic. Tak snad příště.

Čas publikace: 1.12.2017 16:48

Strážní andělé (1995) - film

Stuma starstarstarstarstar

Svižná akční komedie přesně tak, jak to umějí jen Francouzi. Gérard Depardieu opět v roli tvrďáka ve dvojici nikoliv s Pierrem Richardem, ale tentokrát s neméně komediálně zdatným Christianem Clavierem. Ne, roztržitého ňoumu tu opravdu nehraje. Oba už měli za sebou úspěšný snímek ´Návštěvníci´ a jak již dnes víme, v následujících letech společně natočili nejen pokračování, ale i komiksové příběhy o Asterixovi. V tomto snímku je v centru dění malý čínský chlapec, balík cenných papírů, kněz, čínská mafie a andělé. Tohle všechno tvůrci smíchali dohromady a vznikla taškařice, která je odvyprávěna rychlostí kulometu. Dynamiku to má úžasnou. Akční scény v hongkongském stylu komediálnost neruší. Naopak jej dokonce výborně doplňují. Snímek jako celek prostě funguje. Jean-Marie Poirév v podstatě ve své režijní tvorbě dělá to samé co Francis Veber, jen daleko živějším dojmem. Jestli se z toho stane komediální klasika se v budoucnu uvidí. Potenciál na to má.

Čas publikace: 1.12.2017 16:26
zobrazit všechny přidat vlastní recenzi