Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Nejlépe hodnocené

Nově přidané recenze

Nenapravitelný (1975) - film

Stuma starstarstarstarstar

Typická bláznivá komedie ve stylu, jaké točil Pierre Richarde či Louis de Funès. Zde si hlavní roli střihl Jean-Paul Belmondo, kterému ani takový žánr nebyl cizí. Dějství je bláznivé v takovém tempu, že stačí chvíle nepozornosti a divák ztratí veškerý přehled o tom, co se vlastně právě děje. Belmondo tu má pusu doslova jako kulomet a jeho ztřeštěnost společně s energií je snad nekonečná. Jedná se v podstatě o takovou zvukovou grotesku s cílem pobavit za každou cenu, což se po celou stopáž jistojistě daří.

Čas publikace: 19.2.2017 19:30

Rebelka (2006) - film

Stuma starstarstarstarstar

Sportovní film zabývající se dívčí gymnastikou dějově vsazené do elitní gymnastické akademie, kde se mají napravit problematická děvčata. Romantická linka tu není a tak pro leckoho může přijít zklamání, ale jinak se jedná o příběh o dívčím mládí, touhách, přátelských vztahů a sportovních výkonů. A v tom všem se pohybuje Jeff Bridges v roli trenéra. Missy Peregrym coby rebelka nijak zvlášť uvěřitelná není, ale v jiných rovinách už to ujde. Typická naivita hodna puberťačky z ní doslova číší. Ostatní děvčata velmi často viditelně přehrávají, což velmi kazí celkový dojem. Sice tuctový příběh s naprosto nereálným a dosti hloupým vývojem děje na gymnastické soutěži, ale je to prostě jen film pro mladé o mladých a jejich sportovních výkonech.

Čas publikace: 19.2.2017 18:42

Halloween (1978) - film

Stuma starstarstarstarstar

(prodloužená verze) Prvotřídní přelomový hororový thriller plný napětí a strachu. O zcela první tzv. teen slasher thriller se sice nejedná, jak se mnozí mylně domnívají, ale dá se říci, že je to první snímek (dlouhé série) s konceptem nezničitelného sériového vraha, který nemůže být zastaven. Snímek tímto konceptem inspiruje do dneška a to nejen tímto faktem. Velkého rozpočtu nebylo potřeba na to, aby film bortil žánrové hranice. John Carpenter byl ve své době zkrátka mistr svého řemesla. Zde netlačil na pilu a naopak daleko více dal prostor plynule budující atmosféře, která je i přes své stáři stále velice impozantní. Impozantní je i úvodní hudba, která se stala doslova halloweenskou hymnou. Napětí stoupá pozvolna až do grandiózního finále bez sebemenšího zaškobrtnutí. A na 70.léta to byla teprve pecka. Ona hrůza je místy odlehčena humorem, který má své opodstatněné místo a nijak neruší. ´Halloween´ je vrcholným úspěchem hororového žánru se vším všudy.

Čas publikace: 19.2.2017 14:40

End of a Gun (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Steven Seagal si jako obvykle zahrál někoho bývalého. Tentokrát je to bývalý federální agent, toho času coby ochranka v obchodním středisku. Jo jo, i takhle bývalí agenti mohou skončit. V příběhu se zaplete do podivné hry, kde jde o značnou sumu peněz. A i zde platí heslo: Za vším hledej ženu. Snímek vyznívá jako televizní film s viditelně malým rozpočtem, avšak ne zrovna tragickým. O ryze akční etudu nejde, i když své aikido tu Steven samozřejmě předvede a padne i nějaký ten výstřel. Ale převládají spíše konverzační sekvence a kupodivu Stevenovi to takto v jeho věku sluší daleko více. Film jednoduchý, v podstatě nevýrazný a však pro televizní nenáročný večer vhodný.

Čas publikace: 19.2.2017 12:57

Smolař (1965) - film

Stuma starstarstarstarstar

Bourvil a Funès. Jeden smolař a popleta, druhý cholerický gangster. Osud je spojí banální autonehodou a následující minuty budiž o zábavu postaráno. O hlavní role tu vlastně ani nejde. V popředí zájmu jsou oba a vzájemně si výborně nahrávají. Spousta gagů a humorných situací nezklame ani po tolika letech a je stále zárukou dobré zábavy.

Čas publikace: 18.2.2017 16:50

Dům kouzel (2013) - film

RozLan starstarstarstarstar

Film je roztomilý, děj jednoduchý a snadno pochopitelný, animace super. Pro děti hezké pokoukání. Velmi příjemně překvapil.

Čas publikace: 18.2.2017 13:53

Čas pomsty (1993) - film

Stuma starstarstarstarstar

Nic naplat. Tohle je Lundgrenův první film po výborném snímku ´Univerzální voják´ a zároveň poslední, který ještě za něco stojí. Pak už spadl do ponurých videofilmů, ze kterých se v podstatě nevyhrabal do dnešních dnů. Vyloženě o pecku se však nejedná. Příběh řidiče kamionu Wellmana Santeeho, který se vraždou svého přítele při jedné cestě zaplete mezi zkorumpované policajty, nepřináší nic nového či vyjímečného, ale nenáročné dějství se spoustou akce podává divákům jednoduchou ryze popkornovou zábavu. Dramatizace ujde a napětí také vyzní, jen to jako celek bohužel nedokáže moc plně zaujmout. Zkrátka, snímek je natočen dobře, ale je svoji neoriginalitou lehce zapomenutelný. A je to škoda.

Čas publikace: 16.2.2017 23:33

Zelené peklo (2003) - film

Stuma starstarstarstarstar

JAG a filmové vyšetřování složitého případu. John Travolta v roli pozvaného vyšetřovatele se výslechovýma metodama snaží všemu přijít na kloub. Příběh plný zvratů, ve kterých se dá lehce ztratit, ale vlastně je to taková zkouška diváků, jak jsou pozorní. Vyprávění má dvě dějové linky, které jsou rozdělené půl na půl. Vyšetřování kapitánkou Julie Osbornovou a Tomem Hardym a zároveň obrazové ztvárnění výpovědí. Skutečně je třeba vše pozorně sledovat, jinak závěr nevyzní jak by měl a celý snímek zůstane nepochopen. Je to tak. Jedná se tedy o film, u kterého se musí přemýšlet. John McTiernan vše ukočíroval dle svých možností jak je u něj známo a vytvořil tak snímek, který je ve své podstatě jedinečný.

Čas publikace: 16.2.2017 22:26

Xi you ji zhi san da bai gu jing (2016) - film

Stuma starstarstarstarstar

Opičí král je pro Hong Kong jedna ohromná legenda a tak je vlastně národní figurkou, něco jako Krteček pro Česko. Není tedy divu, že se k němu filmaři velmi často vrací. Tomuto snímku dali snad největší péči, jakou mohli dát. Pracovníci vizuálních CGI efektů se tu doslova vyřádili a tak snad každou vizuální scénou divák doslova lapí po dechu. Nejúchvatnější bitva, jak už to tak většinou bývá, je na konci celého dvouhodinového dějství. Milovníci klasik si mimo jiné přijdou i na bitvu s hordou kostlivců, ale to, co přijde potom, je vrcholem všeho. Po dějové stránce a vlivem ryze národních legend jsou určité části pro evropského diváka velmi těžkopádné a to i co se týče humoru. Čínskou kulturou je to celé hodně ovlivněno, takže neznalý divák se bude těžko orientovat v náznacích a odkazech na určité souvislosti. Každopádně se snímek dá považovat za něco, co tu ještě z Hong Kongské kinematografie nebylo. Tady je tedy laťka hozena hodně vysoko.

Čas publikace: 16.2.2017 19:11

Divoký hřebec (2009) - film

petraml.18 starstarstarstarstar

Kdo má rád příběhy o koních tak se mu bede líbit i tento příběh divoký hřebec.Určitě doporučuji jako film pro celou rodinu.

Čas publikace: 16.2.2017 15:37
zobrazit všechny přidat vlastní recenzi