Upřímné recenze filmů a seriálů sdělte světu, co si o filmu/seriálu skutečně myslíte

Aktualita:

Vítejte na novém webu, kde můžete hodnotit filmy a seriály očima obyčejných diváků. Chci vás poprosit o pomoc s hodnocením filmů, které jste už viděli. Čím více recenzí zde bude, tím snazší a přesnější pak bude hledání vhodného filmu nebo seriálu ke zhlédnutí. Stačí kliknout na "Přidat recenzi" v hlavním menu a začít psát název filmu nebo seriálu do příslušného políčka, pak už jen píšete svůj názor. Děkuji.

Nejlépe hodnocené

Nově přidané recenze

[REC] 4: Apocalipsis (2014) - film

Stuma starstarstarstarstar

Ve čtvrtém snímku série [REC] se tvůrci vrátili k reportérce jmenující se Ángela Vidal, známá z prvního a druhého dílu. Že by po kritice diváků dějového odklonu ve trojce? Každopádně dle toho, jak to s ní ve dvojce skončilo tu máme možnost viděl co se dělo dál. A příběh nás zavádí na jakousi loď s vědci hledající na virus lék. A samozřejmě nic nejde podle plánu. Po delším úvodu, aby se divák zorientoval, se pomalinku zvyšuje napětí a vše se roztáčí až do krvavého finále. Děj je více akční než hrůzostrašný, ale takových je snímků vícero. Strach to tedy nebudí a je znát dějová šablonovitost. Zakončení příběhu také nijak nepřekvapí, neboť od dob snímku ´Vetřelec´, se toto použilo opravdu nesčíslněkrát. Pecka to tedy rozhodně není a jako samostatný film by to zřejmě neobstálo, ale jako doplněk série s podtitulem - a jak to bylo dál - bohatě postačí.

Čas publikace: 22.4.2017 18:14

Dobrodružství Poseidonu (2005) - film

Stuma starstarstarstarstar

Tříhodinový televizní remake slavného stejnojmenného filmu z roku 1972 rozděleného do dvou dílů se veze na zcela stejné rovině, jen je o něco plynulejší a více si všímající daných lidí, kteří jsou v zájmu všeho dění celého příběhu. Jedná se o viditelně nízkorozpočtový počin, což na televizi není neobvyklé, ale snaha z toho vymáčknout co se dá vidět je. V popředí je hlavně děj, který některými scénami hodně připomíná jiný kinofilm a tím je v českém distribučním názvu ´Denní světlo´ z roku 1996, kde se Sylvester Stallone ve své roli pro změnu snaží dostat skupinku lidí ze zavaleného tunelu. Mnohé dramatické chvíle a úmrtí tyto dva snímky hodně spojuje. Že by tvůrčí inspirace nebo jen úmyslné převzetí k doplnění delší stopáže? Každopádně se nejeví tento TV počin jako nijak špatný. Naopak, více si všímá kromě katastrofy také lidskosti, přirozenosti, strachu, beznaděje a hlavně síly přežít. S filmovou klasikou je to samozřejmě přirozeně neporovnatelné. Na dva celovečerní večery u televize

Čas publikace: 21.4.2017 15:29

Ledová apokalypsa (2011) - film

Stuma starstarstarstarstar

Tříhodinová televizní vize o vzniklé ledové katastrofě vlivem po zisku dychtícího člověka rozdělena do dvou dílů se v podstatě veze na současných předpovědích vědců o rizikách vlivem globálního oteplování a tak se dá říci, že má námět reálný základ. U toho však pochopitelně zůstalo. Šablonovitý děj nepřináší nic nového, jen je to tentokrát roztažen na dvojnásobek jinak typické stopáže. Spousta nereálných situací a na žánr očekávaných klišé bez napětí, bez atmosféry, zkrátka bez sebemenšího potenciálu zaujmout. Před sledováním tohoto televizního skvostu se musí divák naprosto vypnout, jinak si nechápavě hlavu ukroutí. Nikam nespěchající plynulost to sice má, ale chybí tomu nějaký zásadní vývoj. Ona roztaženost je na takový scénář zbytečná. Spousta hluchých míst přivádí myšlenku, že střihač zřejmě někde musel ztratit nůžky. Jako odpočinkový dvojdílný televizní biják snad posloužit může, jen u toho proboha nepřemýšlet.

Čas publikace: 21.4.2017 14:53

Poseidon (2006) - film

Stuma starstarstarstarstar

Wolfgang Petersen se po svých velkolepých snímcích ´Troja´ či ´Dokonalá bouře´ opět snažil natočit super biják, ale jak vidíme, někde to setsakramentsky zaskřípalo. Výprava je sice na ryze popkornovou zábavu skvostná a CGI efekty a animace již dokonalé, ale scenáristicky je děj tak zjednodušený, že v podstatě není o co stát. Těžko také říci, jak moc do finálního střihu kecalo studio, neboť ze zkušeností už víme, že v takovém případě se ze snímku stává průser. A tento remake průser byl. Během úvodu se nestačíme ani pořádně rozkoukat a už se žene obrovská vlna, která loď následně převrátí. Hrůza, panika, děs. A už tu máme skupinku rozhodnutou dostat se za každou cenu ven. A jak už to bývá, bylo za pět minut dvanáct, neboť když se jim ven skutečně dostat podařilo, loď okamžitě... Zkrátka, děj je velmi zkratkovitý a místy předvídatelný. Nepomohly tomu ani ony CGI efekty, ani svižné akční tempo. Pro Wolfganga Petersena to bohužel znamenalo na dlouhá léta konec v Hollywoodu.

Čas publikace: 21.4.2017 14:15

Černovous (2006) - film

Stuma starstarstarstarstar

Pirátské filmy kdysi dávno hodně táhli a nedá se nevzpomenout na slavného Sandokana. Tady máme piráta poněkud jinačejšího, avšak neméně zdatného. Tříhodinová stopáž rozdělena na dva televizní díly dává šanci plynulosti vyprávění, což se také děje. Je však jasné, že od televize nelze očekávat světobornost a efektivní biják. Tady máme jednoduchou ryze televizní pirátskou zábavu obsahující však vše podstatné. Nelze upřít snahu. Výprava je vkusná, kostýmy dejme tomu, děj se ale místy zdá být zbytečně natáhnutý. Jednoduchost a porozumění toho všeho je však přínosem hlavně pro menší diváky. A že tu jsou historické nepřesnosti? Koho to u odpolední kávy zajímá.

Čas publikace: 21.4.2017 13:57

Zátah 2 (2014) - film

Stuma starstarstarstarstar

Stejně jako u předchozího snímku se i zde jedná o hardcore akci bojových umění a tak co se týče těchto scén, toto volné pokračování v tomto nijak nezaostává. Bojové sekvence jsou rychlé, brutální, a s velmi brilantní choreografií. Bohužel se to už nedá říci u dialogových scén. Ty v mnoha ohledech spíše nudí. Neobvykle dlouhá stopáž však vše vynahradí a tak snímek obsahuje pro drsné diváky vše očekávané. K tomu napomůže i kamera, jehož obrazové nájezdy dávají scénám ještě daleko větší adrenalin. Celkově to tedy už není taková pecka, ale i tak se jedná o skvělý akční film s bojovým uměním, jakých je požehnaně málo.

Čas publikace: 21.4.2017 00:55

Zátah: Vykoupení (2011) - film

Stuma starstarstarstarstar

Brutální exhibice akce plné soubojů a přestřelek. Žádné použití lan, žádné speciální efekty. Vše co je tu k vidění tají dech. Děj by se dal říci jedním souvětím, ale o ten tu vůbec nejde. Kdysi dávno byli takovéto filmy k vidění z produkce HK. Indonéská produkce tomuto žánru dělá čest a dává do toho opravdu všechno. A přitom stačí tak málo. Jedna větší bytovka plná mafie a zpackaná policejní přepadovka. Chvílemi to dokonce vypadá jak videohra, ale nakonec proč ne. Je na co se koukat a to je tady to hlavní.

Čas publikace: 21.4.2017 00:54

Vzpoura strojů (1986) - film

Stuma starstarstarstarstar

Vize nejslavnějšího hororového spisovatele Stephena Kinga a jeho jediný film z postu režiséra o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby si všechny elektrické přístroje kolem nás začali dělat co chtějí. V 80. letech velmi populární téma, na jehož základě vzniklo vskutku bezpočet filmových snímků. Velice jednoduchý příběh dle povídky, což je na ději znát. Přístroje začnou zničehonic prostě blbnout někde u pumpy v motorestu a my jen sledujeme počínání několika málo přítomných lidí. Na hodinu a půl se tady toho celkově zase až tak moc nestane a tak na to, že si už ve své době prošel kiny svou slávou ´Terminátor´, nadšení z toho snímku asi moc nebylo. Z dnešního pohledu se již jedná o příjemnou a nijak náročnou nostalgickou zábavnou oddechovku.

Čas publikace: 20.4.2017 21:01

Znamení hada (2004) - film

Stuma starstarstarstarstar

Potenciální ekohoror sice nepřinášející nic nového, ale za povšimnutí stojí. Sice se tu opět použila nesčíslně krát provařená šablona, ale na to, že se jedná o televizní produkci snímek nedopadl nijak špatně. Pro filmové matadory je děj sice už od samého začátku naprosto předvídatelný, ale pro novou generaci se jeví jako dobře uchopitelný. Absurdnost příběhu takovéhoto žánru je zcela na místě. Jen ta CGI animace by mohla být už přeci jen lepší, ale to už je u TV takový standart.

Čas publikace: 20.4.2017 01:04

Za zdí (2008) - film

Stuma starstarstarstarstar

Spíše nudné zpracování temného příběhu přesahující až do mysteriozního vyznění bez potenciálu filmově uspokojit diváckou sounáležitost. Jediné, co stojí za pozornost, je soundtrack dobře podtrhující atmosféru a výprava, jenomže to je ke snímku s prostoduchým scénářem jako celku poněkud málo. Pokus o napětí a strach vychází vniveč a pomalé tempo až neuvěřitelně unavuje. Ono vlastně ani není poznat o jaký žánr se vlastně jedná. Horor? Thriller? Temná mysteriozní detektivka? Snímek vhodný tak pro televizi, jinak bohužel.

Čas publikace: 20.4.2017 00:06
zobrazit všechny přidat vlastní recenzi